top of page
ODBORNÉ STUDIE


Veronika
7. 2. 2024
Premium: Jak zdravě přibrat?
7 nejlepších strategií, jak zdravě přibrat na váze a váhu si udržet Pokud chcete přibrat na váze, je velmi důležité udělat to správně....
0 komentářů


Veronika
28. 1. 2024
Není hořčík jako hořčík
Hořčík je esenciální minerál, který se účastní stovek reakcí v lidském těle včetně produkce energie, regulace krevního tlaku, přenosu...
0 komentářů


Veronika
26. 11. 2023
Menstruace v pohodě: 6 kroků pro pohodovou menstruaci i PMS
Téměř polovina menstruujících žen trpí menšími či většími bolestmi, předmenstruačním syndromem či minimálně zažívá určitý druh nepohodlí....
0 komentářů


Veronika
7. 3. 2023
Ovoce, které snižuje cholesterol, chrání proti rakovině, uklidňuje žaludek i snižuje horečku
Amla neboli amalaki neboli indický angrešt Indický angrešt, jinak známý jako amla nebo amalaki, je nabízen jako prostředek pro všechno...
0 komentářů


Veronika
27. 11. 2022
Černý kmín neboli černucha setá
Černý kmín můžete znát pod názvem černucha setá. Možná máte dokonce černuchu i ve vašem květinovém záhonku. Ačkoli se jí říká černý kmín,...
0 komentářů


Veronika
17. 11. 2022
Zázvor proti menstruačním křečím a silnému krvácení
Zázvor se ukázal být velmi účinný ke zmírnění menstruačních bolestí a křečím. Dokonce stejně účinný jako Ibuprofen. Byly publikovány...
0 komentářů


Veronika
9. 6. 2022
Premium: Jak si poradit se svalovou slabostí ve 4 krocích
MYASTHENIA GRAVIS NEMUSÍ BÝT NAVŽDY Na podzim roku 1992 jsem začala pociťovat menší svalovou slabost. Moc jsem o tom nepřemýšlela, až...
0 komentářů


Veronika
7. 6. 2022
Je kombucha opravdu zdravá?
Čaj je zdravý; houby jsou zdravé. Co kdybychom to dali dohromady? Čaj kombucha, perlivý fermentovaný nápoj – doplněný o kousky slizké...
0 komentářů


Veronika
12. 4. 2022
Premium: Jak mohou potraviny pomoci snížit hladinu cholesterolu?
Lidé mohou často dramaticky snížit hladinu cholesterolu změnou potravin, které jedí. Strava s vysokým obsahem nasycených tuků, transtuků...
0 komentářů


Veronika
1. 4. 2022
Premium: Co musíte vědět o bílkovinách a která dieta vám zničí ledviny?
Ve dvou desetiletích mezi lety 1990 a 2010 zůstaly hlavní příčiny úmrtí a invalidity relativně konstantní. Srdeční choroby zůstávají...
0 komentářů


Veronika
29. 3. 2022
Premium: Musíte vědět! Co vyřadit z jídelníčku, abyste se chránili před rakovinou prostaty!
Další studie ukázala, že konzumace mléka a dalších mléčných výrobků zvyšuje riziko rakoviny prostaty. Výzkumu zvěřejněném online v Cancer...
0 komentářů


Veronika
10. 1. 2022
Proč je nutné užívat vitamín D a kolik?
Vitamín D si tělo vytváří samo, pokud jsme vystaveni slunečnímu záření. Na základě randomizovaných kontrolovaných studií nám tento...
0 komentářů


Veronika
29. 11. 2021
Premium: Jak se zbavit návalů horka?
Nová studie zjistila 84% snížení návalů horka díky úpravě stravy. Studie společnosti North American Menopause publikovaná v časopise...
0 komentářů


Veronika
10. 11. 2021
Jak posílit vaši paměť? Známe ten nejlepší trik!
Máme nového mistra světa v paměti. Včera večer dosáhl 23letý Švéd Jonas Von Essen nejvyššího skóre v historii mistrovství světa v paměti....
0 komentářů


Veronika
24. 10. 2021
Tuk a cholesterol
Tuk a cholesterol jsou Bonnie a Clyde kulinářského světa. Vejce má například neuvěřitelných 200 miligramů cholesterolu a téměř 20 procent...
0 komentářů


Veronika
15. 8. 2021
Těhotenství
Nejlepší způsob, jak přistoupit k těhotenství, je být dobře fyzicky a nutričně připravená několik měsíců před početím. Mnoho kritických...
0 komentářů


Veronika
2. 8. 2021
Problémy se žlučníkem – akční plán
Žlučové kameny jsou nejčastější formou onemocnění žlučníku a mohou vést k příležitostným bolestem břicha po jídle kvůli zablokování...
0 komentářů


Veronika
28. 7. 2021
Jak na lupénku?
Stovky pacientů pana doktora Fuhrmana za posledních 25 let dosáhly dramatického zotavení z autoimunitních onemocnění, včetně revmatoidní...
0 komentářů


Veronika
22. 6. 2021
Rostlinná strava výrazně snižuje riziko těžkého průběhu COVID-19
Podle studie uveřejněné v BMJ Nutrition, Prevention & Health (květen 2021) může rostlinná strava nabídnout ochranu proti závažnému...
0 komentářů


Veronika
3. 11. 2020
Premium: Kofein není bezpečný pro těhotné ženy
Podle nové studie publikované v BMJ Evidence-Based Medicine neexistuje žádné bezpečné množství kofeinu pro těhotné ženy. ... Tento článek...
0 komentářů


Veronika
29. 10. 2020
Vegetariánská strava prospívá nemocným ledvinám
Vegetariánská strava je pro pacienty s nemocnými ledvinami mnohem zdravější ve srovnání s masitou stravou. Prokázala to studie zveřejněná...
0 komentářů


Veronika
27. 10. 2020
Červené maso způsobuje poruchy ledvin
Podle studie (zveřejněné online v časopise Journal of the American Society of Nephrology) červené maso zvyšuje riziko selhání ledvin....
0 komentářů


Veronika
14. 8. 2020
Skořice upravuje hladinu krevního cukru a zpomaluje vývoj diabetu 2. typu
Podle studie zveřejněné v časopise Journal of the Endocrine Society může skořice pomoci kontrolovat hladinu cukru v krvi u osob s...
0 komentářů


Veronika
19. 7. 2020
Ovoce, zelenina a celozrnné obilniny snižují riziko vzniku diabetu 2. typu
Podle dvou studií, zveřejněných v British Medical Journal, už jedna třetina šálku ovoce, zeleniny nebo celozrnných obilnin, jako jsou...
0 komentářů


Veronika
2. 6. 2020
Premium: 4 kroky jak uzdravit vaši štítnou žlázu
Problémům se štítnou žlázou čelí až půl milionu Čechů. Jak se těmto problémům vyhnout ve 4 krocích? 1. Vynechte červené barvivo Jedním z...
0 komentářů


Veronika
21. 5. 2020
Co vás ochrání před Alzheimerovou chorobou?
Flavonoidy z bobulovitého ovoce, jablek a jiných rostlinných potravin pomáhají chránit před Alzheimerovou chorobou a související demencí...
0 komentářů


Veronika
20. 5. 2020
Sójové produkty snižují riziko srdečních chorob
Sója byla v historii bohužel několikrát mylně obviněna z negativních účinků na zdraví. Další a další výzkumy ukazují, že opak je pravdou...
0 komentářů


Veronika
15. 5. 2020
Premium: Má kravské mléko nějakou spojitost s rakovinou prsu?
Vyšší příjem kravského mléka je spojen se zvýšeným rizikem rakoviny prsu. Podle nové studie financované Národním institutem pro rakovinu,...
0 komentářů


Veronika
10. 4. 2020
Premium: Jaká strava velmi účinně pomáhá zvládnout COVID-19
Jíst co nejzdravěji může být nyní obzvláště důležité, protože COVID-19 tady s námi ještě nějakou dobu pravděpodobně bude. Které jídlo je...
0 komentářů


Veronika
4. 4. 2020
Premium: Vážený pane doktore, proč jsem nemocný?
Zjistěte tajemství věčně zdravých lidí. Vážený pane doktore, jím docela zdravě, a přesto každou zimu několikrát onemocním chřipkou,...
0 komentářů


Veronika
3. 4. 2020
Premium: Sportujete? A víte, co jedí největší sportovní hvězdy?
Co mají společného sportovní hvězdy jako Venus William, Lewis Hamilton nebo Derrick Morgan (Tennessee Titans NFL), Novak Djokovic, Patrik...
0 komentářů


Veronika
1. 4. 2020
Také používáte kokosový olej? A víte, co vám může způsobit?
Podle studie zveřejněné v Circulation kokosový olej zvyšuje hladinu cholesterolu. Vědci zkoumali 16 studií, které hodnotily účinky...
0 komentářů


Veronika
31. 3. 2020
Okinawa: Co jedí nejdéle žijící lidé na světě
Ostrov Okinawa je jedno z míst modré zóny, kde žije nejvíce stoletých zdravých lidí na světě. Tento ostrov má na kontě nejen nejzdravější...
0 komentářů


Veronika
30. 3. 2020
Premium: Které jídlo oslabí váš imunitní systém víc, než si myslíte?
Strava s vysokým obsahem soli je nejen špatná pro krevní tlak, ale také pro imunitní systém. Toto je závěr nové studie pod vedením...
0 komentářů


Veronika
28. 3. 2020
Premium: 7 věcí, které se stanou, když přestanete jíst maso
Lidé se vzdávají masa a živočišných produktů z mnoha důvodů. Například když chtějí zhubnout, mít více energie, snížit riziko srdečních...
0 komentářů


Veronika
27. 3. 2020
Premium: Jíst nebo nejíst ryby? Přináší v dnešní době konzumace ryb ještě nějaké výhody?
84 procent světových ryb obsahuje nebezpečné úrovně rtuti! Odborníci se shodují, že ryby jsou nešťastnými oběťmi našich znečištěných vod....
0 komentářů


Veronika
24. 3. 2020
Premium: Proč byste vašim dětem už nikdy neměli koupit šunku?
WHO klasifikovala zpracované maso jako karcinogen číslo jedna – co to znamená? "Zpracované maso bylo klasifikováno jako skupina 1,...
0 komentářů


Veronika
22. 3. 2020
Dobrá zpráva pro všechny trpící astmatem
Vědci z Výboru lékařů pro zodpovědnou medicínu přišli se skvělou zprávou pro všechny trpící astmatem. Ještě větší radost můžeme mít z...
0 komentářů


Veronika
22. 3. 2020
Premium: Zdravá střeva = zdravé tělo aneb 7 způsobů jak si vybudovat armádu ochránců ve vašem střevě
Díky správné stravě můžete zlepšit svoje zdraví, předcházet nemocem a zvýšit obranyschopnost vašeho organismu. A to je přesně to, co teď...
0 komentářů


Veronika
20. 3. 2020
Premium: Jak napumpovat svoji imunitu na maximum, nejen v době koronaviru
Protože koronavirus (COVID-19) zasáhl komunity po celém světě, mnoho lidí se ptá, zda existují kroky, které mohou podniknout, aby zůstali...
0 komentářů


Veronika
18. 2. 2020
Jaké jsou příčiny zhoršování zraku?
Špatná strava je podle studie publikované v British Journal of Ophthalmology hlavní příčinou zhoršování zraku ke stáří. Lidé, kteří jedli...
0 komentářů


Veronika
18. 2. 2020
Rostlinné bílkoviny vám pomohou nejen zhubnout, ale mají mnohem významnější zdravotní benefity
Víte, jaká by měla být vaše strava, pokud chcete snížit riziko rakoviny a srdečních onemocnění? Co bychom měli jíst, abychom si lehce...
0 komentářů


Veronika
11. 2. 2020
Low-carb diety zvyšují cholesterol
Podle studie publikované v časopise Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics může strava s nízkým obsahem sacharidů zvýšit...
0 komentářů


Veronika
3. 2. 2020
Jakou stravou předcházet nemocem srdce?
Konzumace fazole, čočky, hrachu a jiných luštěnin snižuje riziko kardiovaskulárních chorob, ischemické choroby srdeční a vysoký krevní...
0 komentářů


Veronika
30. 1. 2020
Česko je na šestém místě v onemocnění rakovinou tlustého střeva. Jak se chránit?
Nová studie poskytuje další důkazy, že diety s velkým obsahem tuku, zejména toho živočišného, zvyšují riziko rakoviny. Jedná se především...
0 komentářů


Veronika
29. 1. 2020
Jak se vyhnout rakovině prostaty a co vám možná váš lékař neřekl
Rostlinná strava chrání před rakovinou prostaty, zatímco živočišná strava, jako je mléko a sýr, zvyšuje riziko rakoviny. Uvádí to přehled...
0 komentářů


Veronika
8. 1. 2020
Přerušované hladovění aneb výhody časově omezeného stravování
Chcete být štíhlejší a zdravější? Prodlužte noční půst. Časové okno V roce 2018 vědci přišli s výsledky zajímavé studie. Lidé měli jíst...
0 komentářů


Veronika
4. 1. 2020
Co jíst a co nejíst, když se vám nedaří otěhotnět
Chtěla byste miminko, ale nedaří se? Důvodů může být spousty, ale jeden velmi podstatný může být vaše strava. Jak moc může strava...
0 komentářů


Veronika
4. 1. 2020
Tři způsoby jak dostat sexuální hormony do rovnováhy
Dnešní způsob života může pěkně zamíchat s našimi pohlavními hormony. To často vede až k poruchám plodnosti, štítné žlázy, snížení chuti...
0 komentářů


Veronika
17. 11. 2019
Proč na hormonech záleží? A tři způsoby, jak je dostat do rovnováhy
Hormony řídí takové životní funkce, jako je růst, reprodukce a metabolismus. Zatímco hormonální nerovnováha je obviňována ze zdravotních...
0 komentářů
bottom of page