Jaké jsou příčiny zhoršování zraku?

Aktualizace: bře 19

Špatná strava je podle studie publikované v British Journal of Ophthalmology hlavní příčinou zhoršování zraku ke stáří.


Špatná strava a zhoršování zraku

Lidé, kteří jedli stravu bohatou na červené a zpracované maso (uzeniny, paštiky apod.), smažené potraviny a tučné mléčné výrobky, měli riziko zhoršování zraku až trojnásobné proti lidem, kteří jedli zdravější stravu. Tyto výsledky ukázaly, že západní strava s vysokým obsahem masa a mléčných výrobků je pro zhoršování zraku ke stáří zcela zásadní.


Zdroj:

  • Dighe S, Zhao J, Steffen L, et al. Diet Patterns and the Incidence of Age-Related Macular Degeneration in the Atherosclerosis Risk in Communities (ARIC) Study. Br J Ophthalmol. Published online December 6, 2019.



Co tedy jíst, abyste se na svět stále dívali ostřížím zrakem?

Podívejte se na článek od Světové zdravotnické organizace (WHO), jaké jídlo nám doporučuje, a už nikdy nebudete pochybovat, co je a co není zdravé – čtěte ZDE.