top of page

Premium: Jíst nebo nejíst ryby? Přináší v dnešní době konzumace ryb ještě nějaké výhody?

Aktualizováno: 29. 3. 2020

84 procent světových ryb obsahuje nebezpečné úrovně rtuti!


Jíst nebo nejíst ryby?

Odborníci se shodují, že ryby jsou nešťastnými oběťmi našich znečištěných vod. Rtuť, toxický těžký kov, je primární problém spojený se spotřebou ryb. Nedávná studie zjistila, že až 84 procent světových ryb obsahuje nebezpečné úrovně rtuti.


Podle zprávy OSN z roku 2013 emise rtuti rostou po celém světě, což se stává globálním zdravotním problémem.

Jak hladiny rtuti stoupají po celém světě a toxiny se hromadí v tukových buňkách ryb, jejich konzumace se stává stále více riskantní.

Co způsobuje rtuť a další těžké kovy v rybách, jaké jsou bezpečné zdroje omega-3, jak souvisí konzumace ryb s cukrovkou a spoustu dalšího si můžete přečíst v podrobně zpracovaném článku, který je dostupný v sekci PREMIUM.

Článek byl přeložen a zpracován ze zdrojů EFSA (Evropský úřad pro bezpečnost potravin) a PCRM (Výbor lékařů pro zodpovědnou medicinu). Žádné módní časopisy a blogy, ale kvalitní zdroje. Pečlivě zpracovaná fakta a vše ozdrojované.


 

Tento článek je součástí sekce PREMIUM Přejít do sekce PREMIUM můžete ZDE

Článek je zařazen do složky PREMIUM. Za 83 kč měsíčně získáte pečlivě zpracované články z nejlepších zdrojů jako je WHO (Světová zdravotnická organizace), EFSA (Evropský úřad pro bezpečnost potravin), PCRM (Výbor lékařů pro zodpovědnou medicinu) a dalších,

také spoustu tipů na zdravé vaření, možnost využít e-mailovou poradnu nebo získat pomoc při hubnutí.


Oceňte, prosím, naši práci a zvažte vstup do šložky PREMIUM.


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page