top of page
Veronika

Veganské kuře na paprice

Aktualizováno: 21. 4. 2020

Nechte kuře žít. Tohle je stejná dobrota jako kuře na paprice. (Podle mě tedy lepší :-). Ale určitě zdravější. Pro vás i pro planetu. Dobrou chuť.


Veganské kuře na paprice

Suroviny:

  • 2 cibule (jemně nakrájené)

  • 1 stroužek česneku (nemusí být)

  • lžíce oleje

  • 1 lžička červené papriky

  • 1/2 lžičky mahá (nebo mletého kmínu)

  • 1/2 lžičky soli

  • 2–3 lžíce lahůdkového droždí (nejlépe od Country Life)

  • jedno balení pevného tofu natural (cca 200 g)

  • půl hrnku kešu nebo vlašských ořechů + půl hrnku vody – rozmixovat

  • 2–3 lžíce hrašky (nebo 5 lžic celozrnné špaldové mouky) + 1 hrnek vody – rozmíchat

  • 1 lžíce shoyu omáčky


Postup:

  1. Orestujeme cibuli a česnek na oleji (cca 3 minuty na střední teplotu)

  2. Zatím si nakrájíme tofu na plátky a pak prsty roztrháme na velikost kuřecích kousků, přidáme na cibulku a krátce orestujeme (3 minuty)

  3. Přidáme mahá a papriku, velmi krátce orestujeme (pár vteřin, aby se koření rozvonělo, ale nepřipálilo, paprika by zhořkla)

  4. Přidáme droždí, shoyu a zalijeme půl hrnkem vody

  5. Vidličkou rozmícháme hrašku v hrnku s vodou a přidáme do hrnce

  6. Vaříme za občasného míchání cca 20 minut

  7. Zatím si namočíme ořechy do sklenice s vodou a po 10 minutách rozmixujeme

  8. Nalijeme rozmixované ořechy do omáčky, dochutíme shoyu, droždím, solí nebo pepřem a podáváme s rýží, bulgurem nebo brambory


Tip:

Upravte si recept podle toho, jak jste zvyklí dělat kuře na paprice, a uvidíte, že sklidíte úspěch.


Trochu vás mate ta smetana z ořechů? Nebojte, je výborná a je jednoduchá. Ideální způsob, jak zařadit do jídelníčku trochu ořechů. Detailnější recept pro začátečníky najdete ZDE.


A nezapomeňte posypat mletým lněným semínkem. Přečtěte si proč právě ZDE.


Pokud nemůžete jíst tofu, nahraďte jej cizrnou. Pořád je to moc dobré.



Nejlepší suroviny na veganské kuře na paprice si můžete nakoupit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page