top of page

Nejlepší zdravé dárky pod stromeček

Vánoce se blíží a obchody začínají být plné lidí. Pokud se této tlačenici chcete vyhnout, mám pro vás tipy na skvělé vánoční dárky, které pořídíte online bez tlačenic.

Pokud chcete vašim nejbližšímu ukázat, že vám na nich záleží, vyberte jim to nejlepší. Dárky pro jejich zdraví, krásu i duševní pohodu. Tohle je můj top výběr.


Nejlepší zdravé dárky pod stromeček

Omega-3 přispívají ke zdraví mozku a očí. Bojují proti zánětu a mohou pomoci předcházet srdečním onemocněním a poklesu mozkových funkcí. Pomáhají upravit cholesterol, krevní tlak, snižují hladinu krevních tuků nazývaných triglyceridy. Mohou také zpomalit hromadění plaku uvnitř cév. Dokonce snižují počet a závažnost infekčních onemocnění tím, že podporují imunitu.


Také přispívají ke zdravému vývoji mozku u dětí. Omega-3 jsou tedy skvělé pro těhotné a kojící maminky.

Celkově důkazy naznačují, že doplňky omega-3 z mořských řas jsou lepší volbou než rybí olej. A to jak z hlediska celkového zdraví, tak udržitelnosti i etické pohledu.


Dlouho bylo doporučováno brát kapsle s rybím olejem. To se ale teď ukazuje jako problematické, protože ryby sice obsahují dobrý zdroj DHA a EPA, ale naše oceány jsou teď tak znečištěné, že ryby jsou plné různých znečišťujících látek. Mezi ně patří dioxiny, PCB, pesticidy typu DDT, těžké kovy jako rtuť, olovo a kadmium a všechny se mohou podepsat na našem zdraví. Jedna z nejvíce kontaminovaných ryb je losos.


Ryby ovšem získávají svoje omega-3 z řas. A stejně tak je můžeme získat i my. Dnes se už vyrábějí doplňky omega-3 z mořských řas, které se pěstují v nádržích a nepřicházejí do kontaktu s vodou z oceánu.


Našla jsem třeba tyto, které se vyrábějí v Anglii, a vybrala jsem je i pro svoji rodinu. Neobsahují žádné hloupé přídavné látky jako některé jiné.



Tohle je můj absolutní vítěz v péči o pleť a už ho nedám u ruky. Bakuchiol je přírodní a zároveň mnohem bezpečnější náhradou retinolu. Po jednom použití Bakuchiolu můžete vidět rozdíl. Do pár dní vyhladí vaši pleť úplně do miminkovské hebkosti. Nejen vyhladí, ale i barevně vaši pleť vyrovná. Poradí si s rosaceou i hyperpigmentací. Dokonce pomůže i s akné. I s hormonálním akné, které vás zlobí jen určité dny v měsíci. Dá sbohem černým tečkám a zamezí vysoušení pleti. Je prostě úžasný a můžete ho použít jako první vrstvu pod váš běžný krém. Večer i ráno. Je bezvadný a já ho miluju. Věřím, že budete taky.


Našla jsem slovenskou firmu Kvitok, která Bakuchiol dodává do ČR.


Ve vánočním balíčku si bude skvěle rozumět třeba s přírodním deodorantem od stejné značky, jež je bez nebezpečných složek, které obsahuje většina deodorantů a antiperspirantů. A vaše podpaží bude celý den vonět jako jarní louka.


Bakuchiol je k dispozici právě ZDE a deodorant zase ZDE ať slouží k vaší plné spokojenosti.


3. Balíček kvalitního koření a bylinek

Bylinky a koření mají tak úžasnou sílu, že i špetka může hodně prospět. Už malou špetkou koření, jako jsou majoránka, skořice, oregano, kurkuma…, dokážete několikanásobně zvýšit antioxidační sílu jídla. A to bude vždy znamenat zlepšení vašeho zdraví.


Já mám ráda koření Sonnentor, protože bio je pro ně samozřejmé, a ne jen módní. Vyrábí s

ohledem na životní prostředí, podporují lokálnost a kompostovatelnost. Navíc jejich koření má krásné obaly, které budou ve vánočním balíčku krásné.



4. Zdravá pánev

Po přečtení několika studií a poslechu přednášek odborníků jsem se rozhodla jednou pro vždy nepřilnavé věci vyhodit ze svojí kuchyně.


Ale co teď? Litina i keramika mají svoje mouchy. Koupila jsem si keramickou a zvládá skoro vše. Skoro. Třeba udělat tenké zdravé palačinky bylo docela trápení.


A tak jsem používala keramickou verzi, ale stále nepřestala hledat. Hledaní bolelo a moje děti možná čtvrt roku neměly jejich milované palačinky.


Ale teď jsem konečně našla a mám velkou radost. Základem mojí nové pánve je keramická báze s vynikajícími nepřilnavými vlastnostmi, bez škodlivých látek typu polytetrafluoretylenu (PTFE), PFOA i těžkých kovů. Minerální materiál, používaný při jeho vytváření, je velmi podobný tomu, z něhož se vyrábí sklo nebo keramika. Dalo by se říct, že se jedná o keramickou pánev, která obsahuje diamant, který z ní dělá vylepšenou keramickou pánev. Jmenuje se GREENPAN a najdete jí třeba TADY.


Údajně odolává teplotám až do 450 °C, to nebudu zkoušet..., neuvolňuje žádné toxické výpary a nedochází u ní k mechanickému poškození, jako je odlupování.


Stačí jen malé množství oleje a nic se nepřipaluje. Pánev je vhodná pro indukci i do myčky.


5. Nejlepší knihy pro děti

Naše duševní zdraví je stejně důležité jako to, co vkládáme do úst. A dobrá kniha vám dokáže pohladit duši a zlepšit náladu. Vám i dětem.


Tohle je jedna z nejkrásnějších knížek, které jsem kdy četla. Moji kluci ji chtěli číst pořád dál a dál, a když jsme se blížili ke konci, chtěli si knihu naopak šetřit 😊 Je nádherná. Už má 3 díly a je vhodná pro děti od 5 do 99 let. Já ji taky miluju.


Knížka o holčičce Sáře, kterou navždy změní přátelství s moudrou sovou Šalamounem. Krááásnááá.


Tak tahle kniha mě zachraňuje každý den. Můžu si odpustit výchovné řeči ke svým dětem. Jen říkám: „No jo, ale víš, jak to bylo s tím Bodlináčem?“ nebo „Ale víš, co se stalo Sofii?“ A můj syn jen vzdychne a odchází udělat domácí úkol nebo odloží tablet. Bez řečí 😊


Kniha obsahuje 7 nádherných pohádek, které děti učí jeden důležitý návyk, aniž by si toho všimly. Všechny se hodí každý den. Je také krásně ilustrovaná. Kdybych si měla vybrat jednu knihu jako rodič, tak tuhle. A pak Lunu. A pak… 😊


Pohádka pro menší děti od cca 3 let. Ale tak kráááásnááá, že už ji nikdy nezapomenete. A budete se víc objímat.


Mimochodem, víte, že člověk potřebuje alespoň 8 obejmutí denně, aby byl zdravější. To není v knize, na to přišli vědci 😊


Krásná vánoční pohádka pro malé děti o tom, jak je krásné být spolu. Cca od 3 let.


Tyhle pohádky už četly naši rodiče nám. Jsou to klasické pohádky, jen mají vždy překvapivý a vtipný konec. Třeba Karkulka napálí vlka, že kousek od nich je tatínek na lovu vlků atd. A velikou řepu nevytáhnou, protože tam krtek jen dělal krtečinu. Ale co je na nich nejvíc super, je to, že se rýmují, proto to jsou nejlepší první pohádky. Poslouchají je už děti kolem dvou let. Moje děti je poslouchaly snad ještě v plenkách, protože je čtené pohádky tehdy nebavily.


„Hromádka se ještě chvěje,

Jak se pod ní krtek směje“ 😊


Brumla a Remcík mají už více dílů a jsou naprosto super vtipné. Jestli umíte procítěně číst, tak se vaše děti počůrají smíchy 😊


Knihy pro děti tak od 3 až 4 let, ale nejlépe kolem 6 až 9.


Přesto, že příběhy Brumly a Remcíka jsou fakt vtipné, vždy něco velmi důležitého dítě naučí. Dodnes říkáme staršímu synovi Remcíku, když „remcá“ 😊


„A víš, co mají všechny ty věci, které tě štvou, společného, Remcíku? Tebe.“


6. Knihy pro dospěláky

A nějaké mé tipy také pro dospělejší populaci.


Jasná, silná a srozumitelná. Krásná.


Škoda toho názvu, to se jen tak nedá dát pod stromeček. Možná jen někomu, kdo to unese.

Třeba manžel 😊

Ale je skvělá. Jako i ostatní od pana doktora Gregera.


Všechny skvělé. Jako pan doktor.


Báru Englishovou netřeba představovat. Knížka malá, krásná, čtivá a srozumitelná.


Přejte si a sněte.


Žijte ve své zahradě a Zahrady od Dany

Já teď žiji novou zahradou a tyhle knížky jsou prostě skvělé.


Naprostá klasika, ale možná jste ji ještě nečetli. Já už vícekrát a pořád v ní nacházím něco nového. Možná moje nejoblíbenější knížka. Když jsem ji četla poprvé, vůbec jsem nemohla přestat číst. Krásný příběh, který obsahuje velkou moudrost. Nádherný vánoční dárek.


7. DIFUZÉR

Milý Ježíšku, tohle jsou věci, které už mám a miluju je, a proto je přeju pod stromeček ostatním.


A mně, prosím tě, přines nějaký krásný difuzér, do kterého si budu moci kapat vonné olejíčky podle nálady.


Třeba nějaký z mojí oblíbené ECONEA, třeba TENTO.


Přeji Vám nádherné Vánoce plné pohody, úsměvů a objetí.



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page