Výborné pečené tofu (aneb veganské kuře)

Aktualizace: dub 21

Já tomu tedy říkám „moje veganské kuře“, ale nechci tímto názvem nikoho dráždit. Prostě se vlk nažere a koza, tedy kuře, zůstane celé :-) A je to tááák dobré. Taky někdy něco uvaříte nebo prostě někde ochutnáte a chcete to jíst pořád, dokud se vám to nepřejí? Tak to mám s tímto jídlem.


Pečené tofu

Suroviny:

  • 2 balíčky tofu (nechte okapat)

  • 2 lžíce shoyu nebo tamari

  • 2 lžíce lahůdkového droždí

  • 2 lžičky mleté červené papriky nebo uzené papriky (nebo pálivé, pokud chcete)


Postup:

Nakrájejte tofu na plátky, silné asi 1 cm a pak plátky roztrhejte rukama na velikost kuřecích kousků.


Dejte do misky a přidejte shoyu, lahůdkové droždí a mletou papriku. Důkladně promíchejte a dejte péct do trouby zhruba na 20 minut při 170°.


Použijte do salátů, k těstovinám, do rýže nebo si udělejte tuto výbornou omáčku na těstoviny.



Nejlepší suroviny na ranní ovesnou kaši si můžete nakoupit ZDE.




2500 výrobků a z toho bezmála 1500 položek v biokvalitě. Luštěniny, obiloviny, oříšky, semínka, sušené ovoce, ekologické čistící prostředky, přírodní kosmetika... To vše naleznete na CountryLife.cz.