top of page

Výborné fazolové burgery

Chtěla jsem je pojmenovat řepné, ale spousta lidí řepu nemá ráda, takže raději fazolové. A slibuji, že tam ta řepa vůbec není znát.


Fazolové burgery

Suroviny:

  • 2 lžíce mletých lněných semínek + 4 lžíce vody

  • 2 hrnky červených fazolí

  • 1 malá řepa

  • 3–4 stroužky česneku

  • 1 hrnek žampiónů (nemusí být)

  • 1/2 hrnku vlašských ořechů

  • 1 větší cibule

  • 4 lžíce shoyu

  • 2–4 lžíce lahůdkového droždí

  • 1/2 lžičky mahá nebo mletého kmínu

  • sůl, pepř

  • 1 lžička koření na barbecue nebo vašeho oblíbeného italského koření

  • 1/2 lžičky mleté papriky

  • 1/2–1 hrnek kukuřičné strouhanky

  • 2–4 lžíce lahůdkového droždí


Postup:

  1. Smícháme lněné semínko s vodou a dáme stranou

  2. V mixéru rozsekáme vlašské ořechy. Pak přidáme fazole, řepu, žampióny, cibuli, shoyu, mahá, sůl, pepř, koření a rozmačkaný česnek a vše rozmixujeme. Pokud to mixér potřebuje, přidáme pár lžic vody

  3. Přidáme lahůdkové droždí a kukuřičnou strouhanku a promícháme. Množství strouhanky upravíme dle potřeby, aby vzniklo těsto, ze kterého můžeme tvarovat burgery

  4. Opékáme na pánvi na malé lžíci oleje – na této úžasné pánvi TESCOMA to jde super – nebo upečeme v troubě lehce potřené olejem

Tipy:

  1. Podávejte v housce se zeleninou jako hamburger. Nebo s bramborovou kaší, brambory, polentovou kaší, polentovými hranolky nebo místo burgerů vytvořte malé kuličky a použijte na velký salát.

  2. Koupila jsem si tuhle úžasnou pánev TESCOMA a jsem nadšená, neboť zcela v klidu můžu udělat i palačinku úplně bez oleje. A tyhle burgery se na ní vůbec nechytají, přitom se pekly na jedné malé lžíci rýžového oleje.



Nejlepší suroviny na skvělé fazolové burgery si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page