Tohle jsou úplně neuvěřitelné bezmasové koule, a přitom vznikly úplně náhodně a suroviny vás možná překvapí, ale ta chuť a konzistence je naprosto dokonalá.
Suroviny:
250 celozrnných pšeničných těstovin (váženo v suchém stavu)
400 g červených nebo černých uvařených fazolí
60 g sušených rajčat
½–1 lžička chilli (vynechte, pokud vaříte pro děti)
5 lžic shoyu nebo tamari omáčky
2 lžičky barbecue koření
sůl – pokud není v barbecue koření
pepř
¼ hrnečku vody
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
4–5 stroužků česneku
1 lžíce olivového oleje
Postup:
Těstoviny uvaříme podle návodu na obale
Cibuli a česnek nakrájíme a dáme restovat na lžíci oleje
Zatím dáme do mixéru fazole, rajčata, chilli, shoyu, koření, sůl, pepř a vodu
Uvařené těstoviny přidáme do mixéru a směs rozmixujeme (podle potřeby můžeme přidat trochu vody, aby to mixér zvládnul)
Ke směsi přidáme orestovanou cibulku s česnekem
Směs ochutnáme, jestli je dost slaná a kořeněná
Tvoříme koule o velikosti ikeáckých koulí a dáme opékat na nepřilnavou pánev na lžíci oleje rozpáleného na střední teplotu. Několikrát otočíme, aby zezlátly z několika stran
Tipy:
Podáváme s bramborami, bramborovou kaší, polentovou kaší, na salátu, na špagetách, na talířku s pokrájenou zeleninou…
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comentarios