top of page
Veronika

Špenátové nudle

Nejlahodnější způsob, jak sníst opravdu velkou porci špenátu.


Špenátové nudle

Suroviny:

  • 350–400 g celozrnných širokých nudlí

  • 1 lžíce oleje

  • 1 červená cibule

  • 1 bílá cibule

  • 5 stroužků česneku

  • vaše oblíbené koření (třeba směs bazalky, medvědího česneku a sušených rajčat)


  • ½ hrnku kešu ořechů

  • 1/3 hrnku ovesných vloček jemných

  • 3 lžíce lahůdkového droždí

  • 2 hrnky zeleninového vývaru

  • 1 stroužek česneku


  • 2 hrnky mraženého špenátu

  • sůl, pepř

  • veganský parmazán


Postup:

  1. Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu

  2. Na lžíci oleje orestujeme cibuli a česnek

  3. Do mixéru dáme kešu ořechy, ovesné vločky, lahůdkové droždí, zeleninový vývar a 1 stroužek česneku a rozmixuje do absolutně hladké směsi

  4. Směs přilijeme k cibulce, prohřejeme a přidáme špenát, necháme zcela prohřát

  5. Smícháme s těstovinami

  6. Dochutíme solí a pepřem a posypeme domácím veganským parmazánem


Tipy:

  1. Můžeme v troubě upéct cherry rajčátka a přidat je k těstovinám

  2. Pro kompletní talíř můžeme přidat hrst cizrny nebo opéct kostičky tofu

  3. Pokud nemáte silný mixér, kešu ořechy nejdříve namočte



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page