Nejlahodnější způsob, jak sníst opravdu velkou porci špenátu.
Suroviny:
350–400 g celozrnných širokých nudlí
1 lžíce oleje
1 červená cibule
1 bílá cibule
5 stroužků česneku
vaše oblíbené koření (třeba směs bazalky, medvědího česneku a sušených rajčat)
½ hrnku kešu ořechů
1/3 hrnku ovesných vloček jemných
3 lžíce lahůdkového droždí
2 hrnky zeleninového vývaru
1 stroužek česneku
2 hrnky mraženého špenátu
sůl, pepř
veganský parmazán
Postup:
Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu
Na lžíci oleje orestujeme cibuli a česnek
Do mixéru dáme kešu ořechy, ovesné vločky, lahůdkové droždí, zeleninový vývar a 1 stroužek česneku a rozmixuje do absolutně hladké směsi
Směs přilijeme k cibulce, prohřejeme a přidáme špenát, necháme zcela prohřát
Smícháme s těstovinami
Dochutíme solí a pepřem a posypeme domácím veganským parmazánem
Tipy:
Můžeme v troubě upéct cherry rajčátka a přidat je k těstovinám
Pro kompletní talíř můžeme přidat hrst cizrny nebo opéct kostičky tofu
Pokud nemáte silný mixér, kešu ořechy nejdříve namočte
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comentários