top of page

Snadné krémové rizoto s houbami a hráškem

Velmi snadné a téměř bez práce.


Krémové rizoto s houbami a hráškem

Suroviny:

  • lžíce olivového oleje

  • 1 větší cibule

  • 5 snítek šafránu

  • 1/2 lžičky tymiánu

  • 1/2 lžičky houbového koření (nemusí být)

  • 1 stroužek česneku

  • 1 hrnek rýže

  • 2 hrnky zeleninového vývaru nebo vody

  • 1/2 hrnku sušených hříbků

  • 1 hrnek mraženého hrášku

  • 1 hrnek ořechové smetany (1/4 hrnku vlašských nebo kešu ořechů + 1 hrnek vody – rozmixovat)

  • sůl, pepř


Parmezán z kešu ořechů

  • 5 lžic podrcených kešu ořechů

  • 2 lžíce lahůdkového droždí

  • špetka soli

  • špetka česnekového prášku (nemusí být)


Postup:

  1. Orestujeme cibuli na oleji, přidáme šafrán, tymián, koření a česnek a ještě krátce orestujeme

  2. Přidáme propláchnutou rýži, vývar a hříbky a dáme na 45 minut vařit pod pokličku na mírnou teplotu

  3. Po 45 minutách přilijeme hrnek smetany, přisypeme hrášek a necháme minutku prohřát. Osolíme, opepříme. A můžeme posypat „parmezánem“ z kešu ořechů

  4. Smícháme


Nejlepší suroviny na krémové rizoto s hráškem si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page