Snadné jáhlové šišky na sladko i na slano

Aktualizováno: 12. bře 2021

Moji kluci milují sladké jáhlové šišky. Ať už s mákem a datlovým sirupem nebo s jahodami, oříškovou smetanou a datlovým cukrem. Jsou velmi snadné, ale přece jen to chvilku trvá, než je „umotáte“. Ať už zvolíte jakoukoli techniku. Jenže manželovi bych se s nimi k večeři asi nezavděčila. A tak k nim dostal restovanou cibulku, marinované tofu a kvašené zelí a vypadal velmi spokojeně. Takže zkuste tak i tak a zavděčíte se všem.


Jáhlové šišky na sladko i na slano

Suroviny:

  • 1 hrnek jáhel

  • 2 a půl hrnku vody

  • kukuřičná krupice

Postup:

  1. Jáhly propláchneme horkou vodou a dáme vařit v poměru 1 hrnek jáhel a 2 a půl hrnku vody po dobu 20 minut

  2. Necháme lehce nebo úplně vychladnout

  3. Přimícháváme krupici, dokud nejdou lehce tvarovat jáhly. (Tohle nikdy neměřím, jen tam zamíchám zhruba půl hrnku a vyzkouším, jestli lze snadno vytvarovat šišku)

  4. Šišky vkládáme do vařící vody a vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou