Aneb rychlá, zdravá večeře pro jednoho (nebo dva 😉). Super rychlá, žádné zbytečné špinavé nádobí, a přitom naprosto nadupaná živinami, kompletní bílkovinou… a na podzim jak dělaná.

Suroviny:
1 malá mrkev
1 malá cuketa
¾ hrnku vařené cizrny
1 ČL tymiánu
1 hrnek natrhané hlívy
2-3 stroužky česneku
šťáva z půlky citronu
čerstvá bazalka
sůl, pepř
Postup:
Na lžíci oleje dáme restovat tenká kolečka mrkve (strouháme přímo na pánev)
Přidáme tenká kolečka cukety (strouháme přímo na pánev)
Přidáme cizrnu (kterou máme uvařenou v mrazáku)
Přidáme očištěnou a natrhanou hlívu a vše chvíli restujeme
Přidáme tymián a restujeme do lehce zlaté barvy
Přidáme prolisovaný česnek (pokud chceme, aby přestal pálit, ještě chvilku restujeme)
Sundáme z tepla, přidáme šťávu z citronu, bazalku, sůl a pepř a podáváme s opečeným celozrnným chlebem
Tipy:
Místo cizrny můžeme použít bílé máslové fazole.
K jídlu přidáme nějakou syrovou zeleninu.
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Lahoda, zamilovala jsem si tento pokrm! :) masaže Praha 8