top of page

Restovaná cuketa s cizrnou, česnekem a tymiánem

Aneb rychlá, zdravá večeře pro jednoho (nebo dva 😉). Super rychlá, žádné zbytečné špinavé nádobí, a přitom naprosto nadupaná živinami, kompletní bílkovinou… a na podzim jak dělaná.


Restovaná cuketa s cizrnou, česnekem a tymiánem

Suroviny:

  • 1 malá mrkev

  • 1 malá cuketa

  • ¾ hrnku vařené cizrny

  • 1 ČL tymiánu

  • 1 hrnek natrhané hlívy

  • 2-3 stroužky česneku

  • šťáva z půlky citronu

  • čerstvá bazalka

  • sůl, pepř


Postup:

  1. Na lžíci oleje dáme restovat tenká kolečka mrkve (strouháme přímo na pánev)

  2. Přidáme tenká kolečka cukety (strouháme přímo na pánev)

  3. Přidáme cizrnu (kterou máme uvařenou v mrazáku)

  4. Přidáme očištěnou a natrhanou hlívu a vše chvíli restujeme

  5. Přidáme tymián a restujeme do lehce zlaté barvy

  6. Přidáme prolisovaný česnek (pokud chceme, aby přestal pálit, ještě chvilku restujeme)

  7. Sundáme z tepla, přidáme šťávu z citronu, bazalku, sůl a pepř a podáváme s opečeným celozrnným chlebem


Tipy:

  1. Místo cizrny můžeme použít bílé máslové fazole.

  2. K jídlu přidáme nějakou syrovou zeleninu.



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page