Moje super zdravé sushi

Dobře, dobře, mistři sushi se teď nebudou koukat. Chápu, že tohle vůbec není sushi, to jsou spíš takové moje zdravé rýžové rolky. Přiznávám. Ale stejně je zbožňuji a musím se držet, abych jich nesnědla moc. S mořskými řasami se musí velmi opatrně, obsahují obrovské množství jódu a není to pro nás suchozemce úplně skvělá potravina. Nadbytek jódu je totiž stejně nebezpečný jako jeho nedostatek. Takže každý jen jednu pokrájenou rýžovou rolku, dobře? A pokud máte problém se štítnou žlázou, o konzumaci mořských řas se nejdříve poraďte svým lékařem.


Super zdravé sushi

Suroviny:

  • 1 hrnek kulatozrnné rýže natural

  • 2 1/2 hrnky vody

  • plátky nory řasy

  • čerstvá okurka, ředkev, mrkev (cokoli, čím chcete naplnit sushi)

  • shoyu


Postup:

  1. Rýži propláchneme a dáme vařit na cca 55 minut, aby se nám lehce rozvařila (je nutné mít natural rýži – jinak čas a voda nemusí odpovídat)

  2. Pokud zůstane trochu vody, vylijeme ji. Necháme lehce vychladnout

  3. Plátek řasy položíme lesklou stranou na rolovací podložku a rozprostřeme na ni rýži

  4. Doprostřed dáme tenké proužky okurky, mrkve nebo ředkve

  5. Srolujeme, pořádně přitlačíme a nakrájíme ostrým nožem

  6. Namáčíme v shoyu omáčce



Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše