top of page
Veronika

Lehký, zdravý a výborný bramborový salát

Aktualizováno: 16. 1. 2022

Děláme bramborový salát na mnoho způsobů, ale dnes se chci podělit o „ten vánoční“. Je hodně odlehčený a přesto chutná jako česká klasika. Nejsou v něm vajíčka a přesto po vajíčkách chutná a voní. Není v něm majonéza a přesto chutná jako s majonézou. V čem je to kouzlo?


Lehký bramborový salát

Suroviny:

  • 6 vařených brambor

  • 1 cibule

  • velká hrst dýně hokaido nakrájená na čtverečky

  • 4 kyselé okurky

  • 1 červená paprika (nemusí být)

  • hrst hrášku

  • černá sůl – to je ten zázrak, který chutná a voní po vajíčkách (doporučuji od Natural Jihlava)

  • jarní cibulka (nemusí být)

  • můžete přidat další zeleninu dle vašich zvyklostí (mrkev, petržel...)


Dresink

  • 2 hrsti kešu oříšků

  • 1 stroužek česneku

  • 1-2 lžíce francouzské hořčice

  • šťáva z půlky citronu

  • 1 lžíce lahůdkového droždí


Postup:

1. Zalijeme kešu 1 hrnkem horké vody a dáme stranou.

2. Cibuli a dýni orestujeme a 5 minut podusíme. Necháme vychladnout.

3. Nakrájíme brambory a červenou papriku. Nastrouháme okurky na hrubém struhadle. Přidáme hrášek a vychlazenou dýni, černou sůl a vše promícháme.

4. Do sklenice s kešu oříšky přidáme česnek, hořčici, sůl, lahůdkové droždí, citrónovou šťávu a rozmixujeme dohladka.

5. Nalijeme dresink k zelenině, promícháme a dochutíme černou solí a pepřem.


Tip:

Dýně svojí konzistencí a barvou nahradí vajíčka. Černá sůl udělá vajíčkovou chuť a vůni. Pokud chcete, aby dýni nikdo v salátu nenašel, oloupejte slupku a nakrájejte ji na malé kousky a po orestování povařte 10 minut. (Podlijte hrnkem vody a míchejte, dokud se voda neztratí)



Nejlepší suroviny na lehký, zdravý a přitom skvělý bramborový salát si můžete nakoupit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page