top of page
Veronika

Krémové těstoviny s omáčkou ze sušených rajčat a houbami

Pokud máte rádi krémové těstoviny, tady je jejich další alternativa. Perfektní kombinace celozrnných těstovin, fazolí, hub a zeleniny vám dodají nejen spoustu živin, ale i kompletní bílkovinu.

Krémové těstoviny s omáčkou ze sušených rajčat a houbami

Suroviny (cca 2 až 3 porce):

Na pánev

  • 1 PL olivového oleje

  • 1 cibule

  • 2 hrnky natrhané hlívy ústričné

  • ½ hrnku bílých máslových fazolí


Na omáčku

  • ½ hrnku kešu ořechů

  • 1/3 hrnku sušených rajčat (bez oleje)

  • 1 rajče

  • 1 ČL hořčice

  • 3 PL lahůdkového droždí

  • Sůl

  • Šťáva z půlky citronu

  • 1 a ½ hrnku vody


Těstoviny

  • 1 balení celozrnných nudlí 350 g (nebo tagliatele)


Ještě

  • Sůl

  • Pepř

  • Čerstvá bazalka

  • Chilli vločky


Postup:

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku (bez soli – šetříme solí 😉)

  2. Všechny suroviny na omáčku dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka

  3. Na pánvi orestujeme cibuli, hlívu a fazole dohladka

  4. Omáčku promícháme s uvařenými těstovinami a ozdobíme směsí hub, opepříme, posypeme pokrájenou bazalkou a chilli vločkami



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page