Krémová růžičková kapusta

Aktualizováno: 31. srp 2020

Jestli nemáte rádi růžičkovou kapustu, pokusím se vás dnes přesvědčit, že je výborná. Proč? Protože košťálová zelenina se ukázala jako velmi mocná zbraň chránící lidské tělo před rakovinou.


Už tři porce košťálové zeleniny za týden snižují riziko rakoviny o 44 %. (*)


Krémová růžičková kapusta

Pokud vám zbyly v lednici od včera těstoviny nebo třeba pečené brambory nebo quinoa, sem se budou hodit. Já jsem navrch ještě opekla kostičky tofu, ale pokud tofu nejíte, můžete místo něj přidat třeba hrst cizrny.

Suroviny:

  • tofu nakrájené na kostky velikosti sousta


  • cca 350 g růžičkové kapusty rozkrojené na půlky (já použila mraženou)

  • 1–2 stroužky česneku prolisovaného

  • 1/4 hrnku vody nebo zeleninového vývaru

  • 1 hrnek rostlinného mléka

  • 2 lžíce špaldové nebo pšeničné celozrnné mouky

  • 1 velká lžíce lahůdkového droždí

  • 1–2 lžičky hořčice