top of page

Kari s cizrnou a kadeřávkem

Já zbožňuju tyhle jídla z jednoho hrnce. Rychlé, zdravé a výborné. V podstatě do nich můžete přidat cokoli a pokaždé budou jiná. Tady je tedy inspirace na jedno takové. Pokud nemáte kadeřávek, použijte špenát. Ale příště ho zkuste sehnat, z kadeřávku dostanete třeba více vápníku než ze špenátu.


Kari s cizrnou a kadeřávkem

Suroviny:

  • 2–4 vařené brambory nakrájené na kousky velikosti sousta

  • 2 cibule nakrájené na měsíčky

  • 4–6 stroužků česneku

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 konzerva krájených rajčat (DM)

  • 5 lžic quinoy (barva dle vašeho výběru)

  • 2 hrnky vařené cizrny

  • 1–2 hrnky natrhaného kadeřávku bez prostředního tvrdého stvolu

  • 1 lžíce vašeho oblíbeného kari koření (Grešík) nebo 1 lžička kurkumy, 1 lžička mletého kmínu, sůl, pepř, špetka mletého zázvoru, (špetka chilli – nemusí být)

  • 3/4 hrnku kešu ořechů a 2 hrnky vody – rozmixovat na kešu smetanu nebo 1 kokosové mléko


Postup:

  1. Namočíme kešu ořechy a dáme stranou

  2. Cibuli nakrájíme na měsíčky a dáme restovat na lžíci oleje, přidáme česnek na plátky, lehce orestujeme – česnek nepřipálit

  3. Přidáme koření, promícháme a přidáme rajčata a cizrnu

  4. Quinou propláchneme na sítku pod horkou vodou a přidáme do pánve

  5. Kešu ořechy rozmixujeme i s vodou a nalijeme do pánve – vaříme 15 minut pod pokličkou za občasného promíchání

  6. Po 15 minutách přidáme brambory a znovu přiklopíme a vaříme dalších 10 minut

  7. Po 10 minutách přidáme kadeřávek a ještě 3–5 minut povaříme

  8. Ochutnáme, v případě potřeby dosolíme, opepříme

Tipy:

  1. Quinoe to v kari trvá déle než ve vodě, takže opravdu nechte vařit 25–30 minut.

  2. Pokud je kari moc husté a příliš se chytá, přidejte trochu vody.

  3. Ozdobte jarní cibulkou a mletým lněným nebo sezamovým semínkem.

  4. Tohle je výborné zahřívací jídlo nabité živinami.



Nejlepší suroviny na chutné kari s cizrnou a kadeřávkem si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page