Jednoduché zapečené fazole

Nepostradatelná součást anglické snídaně. Nebo výborná večeře plná živin, třeba s opečeným chlebem. Jednoduché a dobré. A k receptu ještě jedna jeho varianta úplně bez práce 😉


Jednoduché zapečené fazole

Suroviny:

  • 1 lžíce oleje

  • 1 cibule

  • 2–3 stroužky česneku

  • 1 plechovka krájených rajčat (nebo 2 hrnky pokrájených čerstvých rajčat)

  • 1 a půl hrnku vařených červených fazolí (nebo jedna plechovka)

  • 1/2 lžičky uzené papriky

  • 1/2 lžičky tymiánu

  • 1/2 lžičky oregana

  • 1 lžička datlového cukru nebo javorového sirupu

  • 1 lžička shoyu nebo tamari

  • 1/2 lžičky koření na barbecue (nemusí být)

  • pepř

  • (sůl pravděpodobně nebude potřeba)


Postup:

  1. Na lžíci oleje dáme restovat pokrájenou cibuli

  2. Přidáme prolisovaný česnek, tymián a oregano a promícháme

  3. Přidáme fazole, rajčata, uzenou papriku, cukr, koření a pepř

  4. Přivedeme k varu

  5. Přemístíme do trouby a pečeme cca 30-40 minut na 165°

  6. Podáváme s opečeným chlebem


Rychlejší varianta – bez práce

Suroviny:

  • 1 plechovka červených fazolí (nebo 1 a půl hrnku vařených fazolí)

  • 1 sklenička rajčatové omáčky (koupíte ve vaší zdravé výživě nebo v DM)


Postup:

  1. Promícháme fazole s omáčkou v zapékací misce

  2. Upečeme v troubě cca 30 minut na 165°

  3. Mezitím si opečeme chleba a nakrájíme čerstvou zeleninu


Tipy:

  1. Opečený chleba můžeme potřít čerstvým česnekem

  2. Fazole na chlebu můžeme posypat čerstvou pažitkou (a samozřejmě lžičkou mletých lněných semínek)



Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše