top of page
Veronika

Jablkové muffiny s drobenkou – a nepřiberete po nich ani deko

Aktualizováno: 21. 4. 2020

Pokud je tedy nesníte všechny v deset hodin večer. Jsou tááák dobré a přitom jednoduché, zdravé a lehké. Ideální třeba ke snídani nebo pro návštěvu ke kávě.


Jablkové muffiny, po nichž nepřiberete ani deko

Suroviny:

  • 150 g ovesných vloček – rozsekaných na mouku (zvládne i nožový nástavec na tyčový mixér)

  • 100 g datlového „cukru“

  • 56 g strouhaného kokosu

  • 1 lžička sody

  • 1 lžička skořice

  • 1/4 lžičky kardamonu

  • špetka soli

  • 200 ml rostlinného mléka

  • cca 5 jablíček na kostičky


Drobenka

  • 1 hrnek ovesné mouky (stačí rozsekat vločky v mixéru) nebo špaldové celozrnné mouky

  • 1 hrnek mandlové mouky

  • 1 a půl hrnku datlového cukru

  • 1 lžička vanilky

  • 1 hrnek oříškového másla


Postup:

  1. Rozsekejte ovesné vločky na mouku

  2. Smíchejte vločky, datlový cukr, strouhaný kokos, sodu, skořici, kardamon a sůl

  3. Přilijte mléko a rozmíchejte

  4. Vyložte muffiny papírovými košíčky a naplňte těstem. Já jsem toto těsto rozdělila do 12 muffinů.

  5. Jablka nakrájejte na malé kostičky a poklaďte na těsto

  6. Smíchejte vše na drobenku a tou pak posypte muffiny, plnou lžíci na každý. Zbytek drobenky můžete uchovat v lednici v uzavřené sklenici i dva týdny.

  7. Muffiny pečeme na 165° cca 20 minut


Tip:

Udělejte si víc drobenky a uchovejte v lednici. Zítra nebo pozítří pak můžete udělat tento jednoduchý a výborný crumble – více ZDE – a pokud bude drobenka hotová, stačí už jen nastrouhat jablka.



Nejlepší suroviny na tyto luxusní jablkové muffiny si můžete nakoupit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page