Pokud je tedy nesníte všechny v deset hodin večer. Jsou tááák dobré a přitom jednoduché, zdravé a lehké. Ideální třeba ke snídani nebo pro návštěvu ke kávě.
Suroviny:
150 g ovesných vloček – rozsekaných na mouku (zvládne i nožový nástavec na tyčový mixér)
100 g datlového „cukru“
56 g strouhaného kokosu
1 lžička sody
1 lžička skořice
1/4 lžičky kardamonu
špetka soli
200 ml rostlinného mléka
cca 5 jablíček na kostičky
Drobenka
1 hrnek ovesné mouky (stačí rozsekat vločky v mixéru) nebo špaldové celozrnné mouky
1 hrnek mandlové mouky
1 a půl hrnku datlového cukru
1 lžička vanilky
1 hrnek oříškového másla
Postup:
Rozsekejte ovesné vločky na mouku
Smíchejte vločky, datlový cukr, strouhaný kokos, sodu, skořici, kardamon a sůl
Přilijte mléko a rozmíchejte
Vyložte muffiny papírovými košíčky a naplňte těstem. Já jsem toto těsto rozdělila do 12 muffinů.
Jablka nakrájejte na malé kostičky a poklaďte na těsto
Smíchejte vše na drobenku a tou pak posypte muffiny, plnou lžíci na každý. Zbytek drobenky můžete uchovat v lednici v uzavřené sklenici i dva týdny.
Muffiny pečeme na 165° cca 20 minut
Tip:
Udělejte si víc drobenky a uchovejte v lednici. Zítra nebo pozítří pak můžete udělat tento jednoduchý a výborný crumble – více ZDE – a pokud bude drobenka hotová, stačí už jen nastrouhat jablka.
Nejlepší suroviny na tyto luxusní jablkové muffiny si můžete nakoupit ZDE.
コメント