Crumble mě učil jeden naprosto báječný šéfkuchař v Londýně. Kdyby ale teď viděl moji velmi, velmi odlehčenou verzi, tak by mu z toho asi vlály vlasy. Nejspíš by mi řekl, že to už žádný crumble není :-) Nevadí. Hlavně, když všem chutná, je zdravý a člověk po něm nepřibere ani deko.
Suroviny:
4 jablka
hrst mražených jahod nebo lesního ovoce
1 hrnek ovesné mouky (stačí rozsekat vločky v mixéru) nebo špaldové celozrnné mouky
1 hrnek mandlové mouky
1 a půl hrnku datlového cukru
1 lžička vanilky
1 hrnek oříškového másla
Postup:
1. Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do zapékací misky. Smícháme s jahodami nebo lesním ovocem a několika lžícemi datlového cukru.
2. V misce smícháme obě mouky, cukr a vanilku. Pak přidáme oříškové máslo, promícháme a pak prsty rozdrobíme větší kousky oříškového másla, které se nerozmíchalo.
3. Drobenkou zasypeme ovoce a dáme péct na 165° cca 35 minut.
Tip:
Pokud na horký crumble dáte kopeček domácí zmrzliny, ochutnáte sedmé nebe.
Nejlepší suroviny na opravdu lehký crumble si můžete nakoupit ZDE.
Comments