Hrachová polévka

Aktualizováno: 16. říj 2021

Hrách je výborný zdroj bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálů včetně vápníku a hořčíku. Když ho nakombinujete se zeleninou a celozrnnou obilninou, výživová hodnota takového jídla letí ke hvězdám. A ještě mu připište body za jeho dlouhou tradici v Čechách. Bojíte-li se nadýmání, přidejte saturejku, majoránku nebo kmín.


Hrachová polévka

Suroviny:

  • jedna větší cibule

  • jedna palička česneku

  • dvě lžičky majoránky

  • 1/2 lžičky oregána

  • 1 brambora

  • půl lžičky drceného kmínu (nebo mahá koření)

  • jedna malá cuketa (nemusí být)

  • 3/4 hrnku žlutého hrachu

  • malá mrkev (nemusí být)

  • 5 - 6 hrnku zeleninového vývaru nebo vody

  • sůl (pokud nebyla ve vývaru)


Na ozdobu