top of page
Veronika

Čočkové chilli s červenou řepou

Aktualizováno: 7. 2. 2021

Zasytí a zahřeje. Perfektní zimní jídlo.


Nenechte se odradit výčtem surovin. Určitě to všechno máte doma a není tady co zkazit, i když recept trochu změníte.


Čočkové chilli s červenou řepou

Suroviny:

  • 1 velká cibule

  • 5 stroužků česneku

  • 1 mrkev

  • 1 řepa

  • 2 menší brambory

  • 2 lžíce červené quinoa

  • 1/3 hrnku červené čočky

  • 1/3 hrnku černé čočky

  • 1 plechovka krájených rajčat

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička mahá (nebo mletého kmínu)

  • 1 lžička červené papriky

  • 1/3 lžičky kajenského pepře (nebo podle vaší chuti a síly pepře)

  • 1 lžička oregana

  • 1/2 lžičky saturejky

  • 1/2 lžičky kari

  • čerstvě mletý pepř

  • 2 lžíce shoyu

  • 1 plechovka nízkotučného kokosového mléka

  • 1 hlávka pak choi nebo 2 hrsti špenátu

  • 1 jarní cibulka na ozdobu

  • 1–2 hrnky vody


Postup:

  1. Namočíme čočku do vody

  2. Dáme restovat cibuli na lžíci oleje, pokrájíme najemno česnek a přidáme k cibuli. Promícháme

  3. Pokrájíme mrkev a řepu na kostky a přidáme k cibuli. Promícháme

  4. Pokrájíme brambory a přidáme do hrnce. Promícháme

  5. Přidáme sůl, mahá, červenou papriku, kajenský pepř, oregano, pepř, saturejku, kari a promícháme

  6. Slijeme vodu z čočky a přidáme čočku k zelenině

  7. Přidáme hrnek až dva vody, rajčata, shoyu a kokosové mléko

  8. Necháme pozvolna vařit 35–40 minut pod pokličkou

  9. Vypneme, přimícháme pokrájený pak choi nebo špenát. Ochutnáme a dochutíme

  10. Ozdobíme jarní cibulkou


Tipy:

  1. Pokud chcete jídlo více husté, nechte posledních pár minut vaření hrnec odklopený nebo zamíchejte lžíci instantní rýžové mouky z neloupané/pololoupané rýže.

  2. Jídlo během varu hlídejte a případně přidejte vodu.



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page