Čočková kaše

Jak vylepšit čočkovou kaši a dát jí ještě více živin? Třeba takhle...


Čočková kaše

Suroviny:

  • 1 velký hrnek červené neloupané čočky

  • půl lžičky sušené saturejky

  • 1 cibule – jemně pokrájená

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 2 lžíce šťávy z citronu

  • 2 lžíce shoyu

  • 1/4 hrnku červené quinoa

  • pepř

  • pažitka na ozdobení

  • sůl a pepř


Postup:

  1. Dáme vařit čočku se saturejkou na 35 minut

  2. Po 15 minutách přidáme horkou vodou propláchnutou quinou

  3. Orestujeme cibulku

  4. Slijeme vodu z čočky, lehce jí promixujeme tyčovým mixérem, tak aby některá čočka zůstala celá

  5. Vmícháme orestovanou cibulku, dochutíme šťávou z citronu, shoyu, solí, pepřem a ozdobíme pažitkou a posypeme lněným semínkem


Nejlepší suroviny na jednoduchou čočkovou kaši si můžete pořídit ZDE.




2500 výrobků a z toho bezmála 1500 položek v biokvalitě. Luštěniny, obiloviny, oříšky, semínka, sušené ovoce, ekologické čistící prostředky, přírodní kosmetika... To vše naleznete na CountryLife.cz.