Jak vylepšit čočkovou kaši a dát jí ještě více živin? Třeba takhle...
Suroviny:
1 velký hrnek červené neloupané čočky
půl lžičky sušené saturejky
1 cibule – jemně pokrájená
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce šťávy z citronu
2 lžíce shoyu
1/4 hrnku červené quinoa
pepř
pažitka na ozdobení
sůl a pepř
Postup:
Dáme vařit čočku se saturejkou na 35 minut
Po 15 minutách přidáme horkou vodou propláchnutou quinou
Orestujeme cibulku
Slijeme vodu z čočky, lehce jí promixujeme tyčovým mixérem, tak aby některá čočka zůstala celá
Vmícháme orestovanou cibulku, dochutíme šťávou z citronu, shoyu, solí, pepřem a ozdobíme pažitkou a posypeme lněným semínkem
Nejlepší suroviny na jednoduchou čočkovou kaši si můžete pořídit ZDE.
Comments