Cizrnové karbanátky

Aktualizováno: 21. dub 2020

Určitě jich udělejte víc, ať si můžete vzít druhý den do práce. Jsou totiž moooc dobré. Mají v sobě luštěninu, obilninu i zeleninu, takže stačí je doplnit syrovou zeleninou a máte perfektně vyvážené jídlo se spoustou živin. Můžete je taky dát do mrazáku a v týdnu, kdy není tolik času je upečete se zeleninou v troubě. Skvěle si budou rozumět s pečenými brambory, mrkví, červenou řepou nebo batáty.


Cizrnové karbanátky

Suroviny:

  • 1 lžíce oleje

  • 1 velká cibule

  • 2 mrkve

  • 1/3 celeru

  • lžička sušeného tymiánu

  • sůl

  • 3 hrnky cizrny

  • 3/4 hrnku ovesných vloček

  • 3/4 zeleninového vývaru nebo vody

  • 2 lžíce mletých lněných semínek

  • 4 lžíce lahůdkového droždí

  • 4 lžíce shoyu

  • 5 stroužků česneku

  • lžička uzené papriky