Sezóna chřestu je tu. Dopřejte si ho alespoň několikrát týdně, dokud je jeho sezóna. Proč?
Protože je výborný
Protože obsahuje vitamíny, třeba spoustu vitamínu E, vylepší pleť i vlasy
Protože příznivě ovlivňuje cholesterol, krevní tlak a aterosklerózu
A protože je to přece afrodiziakum
Suroviny:
1 menší cibule
svazek chřestu
hrst kešu nebo vlašských ořechů
hrst vařených bílých fazolí
3 lžíce bílé quinoa
hrst mraženého hrášku (nemusí být)
2 lžíce lahůdkového droždí
1 lžíce bílé miso pasty (nemusí být)
sůl, pepř
Postup:
Namočíme hrst kešu ořechů v jednom hrnku vody a dáme stranou
Orestujeme cibulku, zalijeme vodou, přidáme fazole a horkou vodou spařenou quinou a 10 minut povaříme
Odlomíme konce chřestů, cca 1–3 cm. Spodní části chřestů oloupeme – zhruba do půlky a chřest pokrájíme. Přidáme do polévky, ještě 5 minut povaříme
Mezitím rozmixujeme kešu ořechy, nalijeme do polévky (přidáme miso a hrášek) a vše rozmixujeme do hladkého krému. Dochutíme solí a pepřem
Tipy:
Podáme s opečeným celozrnným chlebem
Posypeme lžící mletého lněného semínka. Proč si přečtěte tady, je to malý zázrak https://www.chutprirody.cz/post/zazrak-jmenem-lnene-seminko
Nejlepší suroviny na výtečnou chřestovou polévku si můžete pořídit ZDE.
Comments