top of page
Veronika

Chřestová polévka

Sezóna chřestu je tu. Dopřejte si ho alespoň několikrát týdně, dokud je jeho sezóna. Proč?

  • Protože je výborný

  • Protože obsahuje vitamíny, třeba spoustu vitamínu E, vylepší pleť i vlasy

  • Protože příznivě ovlivňuje cholesterol, krevní tlak a aterosklerózu

  • A protože je to přece afrodiziakum


Chřestová polévka

Suroviny:

  • 1 menší cibule

  • svazek chřestu

  • hrst kešu nebo vlašských ořechů

  • hrst vařených bílých fazolí

  • 3 lžíce bílé quinoa

  • hrst mraženého hrášku (nemusí být)

  • 2 lžíce lahůdkového droždí

  • 1 lžíce bílé miso pasty (nemusí být)

  • sůl, pepř


Postup:

  1. Namočíme hrst kešu ořechů v jednom hrnku vody a dáme stranou

  2. Orestujeme cibulku, zalijeme vodou, přidáme fazole a horkou vodou spařenou quinou a 10 minut povaříme

  3. Odlomíme konce chřestů, cca 1–3 cm. Spodní části chřestů oloupeme – zhruba do půlky a chřest pokrájíme. Přidáme do polévky, ještě 5 minut povaříme

  4. Mezitím rozmixujeme kešu ořechy, nalijeme do polévky (přidáme miso a hrášek) a vše rozmixujeme do hladkého krému. Dochutíme solí a pepřem


Tipy:

  1. Podáme s opečeným celozrnným chlebem

  2. Posypeme lžící mletého lněného semínka. Proč si přečtěte tady, je to malý zázrak https://www.chutprirody.cz/post/zazrak-jmenem-lnene-seminko


Nejlepší suroviny na výtečnou chřestovou polévku si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page