Bramborový guláš s fazolemi a houbami

Tyhle jídla z jednoho hrnce jsou perfektní. Nemůžu se jich nabažit. Jeden velký hrnec, uvařeno na dva dny a naprosto snadno druhý den opět ohřejete. Bez napařování, bez mikrovlnky, jen zase zamícháte na plotýnce. Pro tato jídla je hlavní inspirací moje maminka, která mě kdysi naučila „normální“ guláš, „normální“ svíčkovou, „normální“ čínu atd. a já ji teď učím, jak to udělat zdravěji, ale ponechat tu báječnou chuť.


Bramborový guláš s fazolemi a houbami

Suroviny:

  • 2 velké cibule

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 4 stroužky česneku

  • 6 brambor

  • 2 hrnky fazolí pinto (nebo jiných)

  • 1 červená paprika

  • 1 hrnek sušených hříbků (nebo 2–3 hrnky pokrájené hlívy)

  • 3 lžíce rajčatového protlaku (nebo kvalitního kečupu)

  • sklenička (plechovka) rajčat nebo hrnek pokrájených čerstvých rajčat (nemusí být)

  • 5 lžic červené quinoa

Koření