Tohle je jedna z nejrychlejších večeří a taky rozhodně jedna z mých nejoblíbenějších. Tak už žádné nářky, že nestíháte zdravě vařit. 8 minut!
Suroviny:
celozrnné nudle (třeba od PRO-BIO)
1 lžička olivového oleje
směs čínské nebo thajské mražené zeleniny (supermarket nebo třeba rohlík.cz)
5 lžic shoyu
2 lžíce datlového nebo javorového sirupu
4 stroužky česneku – pokrájeného na plátky
2 lžíce limetkové šťávy
2 jarní cibulky – jemně pokrájené
A můžeme ještě přidat
4 lžíce nesolených arašídů – nemusí být
špetka pálivé papriky – nemusí být
1 hrnek naklíčeného munga – nemusí být
1 hrst uvařené cizrny nebo fazolí
pepř
Postup:
Uvaříme celozrnné nudle podle návodu na sáčku
Na lžičce oleje orestujeme česnek, přidáme mraženou zeleninu (a případně cizrnu nebo fazole) a 5 minut restujeme
Přidáme shoyu, sirup, limetkovou šťávu, promícháme
Přidáme uvařené nudle (a naklíčené mungo), promícháme a prohřejeme (1 minuta). Ozdobíme jarní cibulkou a případně přidáme arašídy
Tipy:
Základ pro toto jídlo jsou nudle a shoyu (nebo tamari). Vše ostatní je na vaší fantazii.
Shoyu je už slaná, proto odolejte a jídlo již nesolte. Sůl není dobrá pro váš krevní tlak i pro váš imunitní systém, navíc s přidanou solí se zvyšuje riziko infarktu a mrtvice... Kolik soli můžete sníst? A kolik lidé běžně jedí? Více si přečtěte v článku https://www.chutprirody.cz/post/premium-ktere-jidlo-oslabi-vas-imunitni-system-vic-nez-si-myslite
Nejlepší suroviny na bleskové thajské nudle si můžete pořídit ZDE.
Yorumlar