Zapečené sezónní ovoce – naprosto dokonalé

Právě jsme s mým zlatíčkem „zbouchli“ celou zapékací misku a celou dobu si mlaskali, jak je to dobré. Nejlepší na světe. Nebe v puse.


Navíc je to velmi snadné a zdravé. Perfektní kombinace.


Zapečené sezónní ovoce – naprosto dokonalé

Zapékali jsme hodně zralé broskve a přidali k nim ostružiny. Ale můžete použít i jablka, meruňky, jahody, švestky… Pokud použijete nějaké kyselejší ovoce, trochu ho prosypte datlovým cukrem.


Suroviny:

  • několik broskví – tak aby pokryly celé dno vaší zapékací nádoby

  • hrst nebo víc ostružin (nebo jahod, borůvek)

  • 2 lžíce datlového cukru (nemusí být)


Na drobenku

  • jeden hrnek směsi ořechů a dvě lžíce semínek

  • 1 hrnek ovesných vloček

  • špetka vanilky

  • 2 lžíce mandlového másla