Zahřívací dýňová polévka

Aktualizováno: 21. dub 2020

Dýně obsahují spoustu betakarotenu, vlákniny, draslíku, vápníku… Jsou výborné pro srdce, ledviny, žaludek... snižují krevní tlak, chrání před rakovinou, pomáhají při pálení žáhy... A navíc je z nich výborná polévka. A když do ní přidáte zázvor, tak vás krásně zahřeje. A pokud zázvor nemáte rádi, tak ho vyměňte za tymián.


Dýňová polévka

Suroviny:

  • půl dýně hokaido

  • 1 mrkve

  • 1 cibule

  • lžička oleje

  • hrnek uvařených bílých fazolí (můžete nahradit cizrnou)

  • 1/4 hrnku bílé quinoy

  • sůl

  • 1/3 lžičky sušeného zázvoru (nebo cca 1 cm čerstvého) – pokud nemáte zázvor v jídle rádi, vyměňte jej za lžičku sušeného tymiánu

  • lžička lahůdkového droždí (nemusí být)


Postup:

O