Výborné kešu tzatziki – vegan

A máme okurkovou sezónu. Takže tzatziki jsou naprostá nutnost. Pro mě jednička mezi saláty.


Veganské kešu tzatziki

Suroviny:

  • 1 okurka


Na dresink

  • 1 hrnek kešu oříšků

  • cca 1 hrnek vody (dle požadované hustoty)

  • 1 stroužek česneku (podle chuti i více)

  • 1 lžička citrónové šťávy


Na ozdobu

  • 1 lžička jemně pokrájeného kopru

Postup:

  1. V nádobě na mixování smícháme vše kromě okurky a kopru a dáme stranou. Ořechy nasají vodu a změknou

  2. Nastrouháme okurku na hrubém struhadle nebo na tenká půlkolečka

  3. Rozmixujeme suroviny na dresink do hladkého krému

  4. Okurku dáme do misky, přelijeme dresinkem a posypeme koprem

Tip:

  • Podáváme s opečeným chlebem nebo jako salát k hlavnímu jídlu.



Nejlepší suroviny na veganské kešu tzatziki si můžete pořídit ZDE.




2500 výrobků a z toho bezmála 1500 položek v biokvalitě. Luštěniny, obiloviny, oříšky, semínka, sušené ovoce, ekologické čistící prostředky, přírodní kosmetika... To vše naleznete na CountryLife.cz.