Jak rychle zpracovat přezrávající banány? A jak rychle udělat nejen zdravou sváču na výlet do lesa?
Vyzkoušejte banánové sušenky. Jsou uvnitř krásně měkké a vláčné skoro jako koláč. A určitě na ně máte vše potřebné doma.
Suroviny:
2 zralé banány
1/4 hrnku javorového sirupu nebo medu
1 hrnek špaldové celozrnné mouky
1 lžička sody
špetka soli
špetka vanilky
půl lžičky skořice
čokoládové pecičky na ozdobu
Postup:
Rozmačkáme banány vidličkou
Přidáme k banánům sirup a promícháme
Přidáme sodu, sůl, vanilku a skořici a promícháme
Přidáme mouku a promícháme
Vznikne mírně lepivé těsto, které pomocí dvou lžic klademe na plech (8 až 10 sušenek)
Ozdobíme pecičkami čokolády, které jemně přimáčkneme
Pečeme v troubě na 165° cca 11–15 minut, dokud nezačnou zlátnout
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Yorumlar