top of page

Studentské sušenky – nejlepší na světě

Jestli máte deset minut a potřebujete svačinu do školy nebo na výlety, tak tady je. A je perfektní. U nás se pečou každý týden a pokaždé mohou být trochu jiné.


Studentské sušenky

Suroviny:

Základ sušenek

  • 1 HR (hrnek) mandlové mouky

  • 1 HR celozrnné špaldové mouky

  • ½ HR datlového cukru

  • 1 ČL (čajová lžička) sody

  • 1 HR podrcených ořechů (lískové, vlašské, kešu, mandle…)

  • ½ HR podrcené/pokrájené čokolády

  • 1 ČL perníkového koření (nebo skořice, badyánu, citrónové kůry…)

  • 4 PL (polévkové lžíce) olivového oleje

  • 4 PL javorového sirupu (můžete vynechat, pro zdravější variantu)

  • voda dle potřeby


Volitelné

  • rozinky

  • goji

  • slunečnicová semínka, podrcená dýňová semínka, sezamová neloupaná semínka

  • kakao – pro ještě čokoládovější variantu

  • jiné sušené ovoce


Postup:

  1. Smícháme mouky, cukr, sodu, ořechy, čokoládu, perníkové koření

  2. Uprostřed vytvoříme důlek, přidáme do něj olej, sirup a půl hrnku vody

  3. Smícháme tekuté suroviny uprostřed a začneme přimíchávat mouku, podle potřeby přiléváme vodu

  4. Mokrýma rukama tvoříme sušenky a pečeme na pečícím papíru cca 13 minut při 165°(po 10 minutách nadzvedneme sušenky, jestli zespodu zlátnou. Jakmile spodek sušenek začne chytat lehce zlatou barvu, jsou hotové)


Tipy:

  • Při prvním pečení bych nepřidávala kakao, těžko by se vám odhadovalo, jestli už sušenky zlátnou.

  • Datlový cukr si kupuji online kilová balení.



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page