Špenátová polévka

Aktualizováno: 30. kvě 2021

Listová zelenina je nejzdravější jídlo na planetě. O tom už není pochyb. Ale venku už se ochladilo a na syrové lístečky přestává být chuť. Variantou může být výborná teplá špenátová polévka.


Špenátová polévka

Suroviny:

  • 1 cibule

  • 1 palička česneku

  • lžíce oleje

  • 1 brambora

  • sůl

  • mahá nebo mletý kmín

  • 1 šálek vařené cizrny

  • dva hrnky syrového špenátu nebo dvě hrsti mraženého

  • lžíce lahůdkového droždí (nemusí být)


Postup:

Orestujeme cibuli a česnek na lžíci oleje. Přidáme mahá, sůl a na kostky nakrájenou bramboru. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Přidáme hrnek cizrny a 20 minut povaříme. Přidáme špenát, minutu povaříme, přidáme lžíci lahůdkového droždí a rozmixujeme. Ochutnáme, případně dosolíme. Na talíři ozdobíme smetanou z vlašských ořechů a mletým sezamovým semínkem.


Tip: