Snadná gulášovka s fazolemi a quinou

Rychlá, zdravá gulášovka bez masa, přesto plná bílkovin. Zdravých bílkovin.


Gulášová polévka s fazolemi a quinou

Suroviny:

  • 1 velká cibule

  • 5 stroužků česneku

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička oregana

  • 1 lžička majoránky

  • 1/2 lžičky mahá nebo mletého kmínu

  • 3 lžíce kečupu nebo protlaku

  • 2 hrnky červených nebo pinto fazolí

  • 1–1 1/3 litru vody nebo zeleninového vývaru

  • 2–3 brambory

  • 4 lžíce červené quinoi


Postup:

  1. Na lžíci olivového oleje orestujeme cibuli, přidáme česnek a ještě cca 2 minuty orestujeme

  2. Přidáme koření, promícháme a přidáme brambory nakrájené na kostičky

  3. Zalijeme vodou a přidáme fazole a kečup

  4. Quinou propláchneme horkou vodou, přidáme do polévky a vaříme cca 30 minut

  5. Necelou polovinu polévky odebereme, rozmixujeme a nalijeme do polévky

  6. Podle chuti dosolíme, opepříme a také můžeme protlačit stroužek česneku nebo lžíci shoyu

  7. Ozdobíme petrželkou nebo mletým lněným semínkem



Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)