Výborná jako sladký oběd nebo dětem i jako sladká večeře, výborná jako snídaně. Sice se rýže vaří 45 minut, ale bez vaší účasti. Dokonalá je i studená.
Suroviny:
jeden hrnek kulatozrnné rýže natural
2 a půl hrnku sójového mléka
2–5 lžic sladidla jako datlový sirup, datlový cukr
2 hrnky jahod (nebo jiného ovoce) mražených nebo čerstvých
Postup:
Rýži propláchneme a dáme vařit spolu s mlékem a 2 lžícemi datlového cukru
Několik jahod přidáme v průběhu vaření a necháme je rozvařit do kaše
Zbytek ovoce nasypeme na kaši nebo, pokud používáme zmrzlé ovoce, vmícháme jej do hotové kaše a ještě minutu povaříme
Tipy:
Pokud nepoužívám jahody, přidám do kaše špetku vanilky pro vůni
Malá špetka soli podpoří sladkou chuť kaše
Nejlepší suroviny na sladkou rýžovou kaši si můžete pořídit ZDE.
Comments