top of page
Veronika

Sladká rýžová kaše téměř bez práce

Aktualizováno: 12. 3. 2021

Výborná jako sladký oběd nebo dětem i jako sladká večeře, výborná jako snídaně. Sice se rýže vaří 45 minut, ale bez vaší účasti. Dokonalá je i studená.


Jednoduchá sladká rýžová kaše

Suroviny:

  • jeden hrnek kulatozrnné rýže natural

  • 2 a půl hrnku sójového mléka

  • 2–5 lžic sladidla jako datlový sirup, datlový cukr

  • 2 hrnky jahod (nebo jiného ovoce) mražených nebo čerstvých

Postup:

  1. Rýži propláchneme a dáme vařit spolu s mlékem a 2 lžícemi datlového cukru

  2. Několik jahod přidáme v průběhu vaření a necháme je rozvařit do kaše

  3. Zbytek ovoce nasypeme na kaši nebo, pokud používáme zmrzlé ovoce, vmícháme jej do hotové kaše a ještě minutu povaříme

Tipy:

  1. Pokud nepoužívám jahody, přidám do kaše špetku vanilky pro vůni

  2. Malá špetka soli podpoří sladkou chuť kaše



Nejlepší suroviny na sladkou rýžovou kaši si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page