Skvělá čočková polévka

Tohle je naprosto skvělá čočková polévka. Celou ji zvládnete v jednom hrnci ze základních a levných surovin, jako jsou čerstvá zelenina, koření a samozřejmě spousta čočky.

Nedostatek železa s touto polévkou nehrozí.


Čočková polévka

Suroviny:

  • 2 PL olivového oleje

  • 1 střední cibule

  • 5 stroužků česneku

  • 1–2 stonky řapíkatého celeru

  • 2 hrnky pokrájených rajčat (nebo jedna plechovka)

  • 1 hrnek červené čočky

  • 6 hrnků zeleninového vývaru (nebo vody)

  • ½ ČL mahá nebo mletého kmínu

  • 1 ČL uzené papriky

  • 1 ČL soli

  • pepř

  • 1 PL shoyu nebo tamari

  • 1 hrnek čerstvého špenátu nebo kadeřávku bez prostředního stvolu

  • 2 PL šťávy z citrónu

  • petrželka na ozdobení


Postup:

  1. Pokrájíme cibuli a dáme ji restovat na 2 lžíce olivového oleje

  2. Přidáme rozmačkaný česnek

  3. Pokrájíme celer a přidáme k cibuli. Restujeme asi 5 minut

  4. Přidáme mahá, papriku, sůl a pepř

  5. Přidáme rajčata, čočku, shoyu a vývar. Vaříme 35 minut do změknutí čočky

  6. Přidáme citrónovou šťávu, zamícháme. Ozdobíme petrželkou



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše