top of page
Veronika

Rybízovo-mrkvový chlebíček bez tuku a bez ořechů

Aktualizováno: 25. 8. 2020

Sezóna rybízu je tady a já mám pro vás sladkou dobrotu bez ořechů, bez tuku, bez oleje, takže velmi přátelskou k vašim plavkám. A jen jedna špinavá mísa.


Rybízovo-mrkvový chlebíček

Suroviny:

  • 1 hrnek rostlinného mléka

  • 1 větší mrkev

  • 1 hrnek červeného rybízu

  • 3/4 hrnku sladidla dle vašich preferencí (datlový sirup, javorový sirup, med, datlový cukr, nebo mix těchto sladidel)

  • 1 hrnek kukuřičné mouky

  • 1 hrnek celozrnné špaldové/pšeničné mouky

  • 1 lžička sody

  • 1/2 lžičky skořice

  • špetka vanilky

  • špetka soli


  • půlka hořké čokolády

  • 2 lžíce rostlinného mléka


Postup:

  1. Ve velké míse smícháme obě mouky, sodu, skořici, vanilku a sůl

  2. Uprostřed vytvoříme důlek, do něho nastrouháme mrkev, nasypeme rybíz, nalijeme sirup a mléko. Promícháme suroviny uprostřed a pak zamícháme vše dohromady

  3. Pečeme v zapékací nádobě cca 50 minut, dokud se těsto nelepí na špejli

  4. Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, vmícháme do ní 2–3 lžíce rostlinného mléka a potřeme vrch vychladlého chlebíčku. Dáme vychladit do lednice, aby čokoláda ztuhla



Nejlepší suroviny na rybízovo-mrkvový chlebíček najdete ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page