Ranní ovesná kaše s jablky

Aktualizace: dub 21

Tohle je podle mě, milovníka sladkého, perfektní podzimní a zimní snídaně, která vás hned ráno zahřeje. Kvůli této kaši se budete těšit z postele.


Ranní ovesná kaše

Suroviny (na kaši pro jednoho):

  • půl hrnku ovesných vloček

  • 1 hrnek vody

  • 1 sladké jablko

  • špetka skořice

  • 1 vrchovatá lžíce datlového „cukru“

  • 1 lžíce rozinek (nemusí být)

  • špetka mleté vanilky (nemusí být)

  • pekanové ořechy (hrubě posekané)


Postup:

Dejte vařit ovesné vločky a vodu. Nastrouhejte zatím jablíčko nahrubo. Přidejte jablko, skořici, cukr, rozinky a vanilku k vločkám. Promíchejte. Přesuňte kaši do misky a posypte ořechy.


Nezáleží na tom, jak dlouho se bude kaše vařit, jen by měla přejít varem, chutě se krásně propojí a vločky budou lépe stravitelné. Stačí přesně ta doba, než nastrouháte jablko a přidáte vše ostatní do kaše. Pekanové ořechy můžete vyměnit za vlašské, ale já tady prostě miluji ty pekanové.


Tip:

Uvařte kaše víc a dejte jí do malých skleniček s víčky do lednice. Svačina na odpoledne hotová. Nejen pro děti. Zachrání vás, když přijdete domů hladoví jako vlci, než uděláte večeři. Alespoň neskončí ve vašem břiše něco nezdravého.


Můžete také použít trochu javorového sirupu, ve skleničce to vypadá krásně.



Nejlepší suroviny na ranní ovesnou kaši si můžete nakoupit ZDE.




2500 výrobků a z toho bezmála 1500 položek v biokvalitě. Luštěniny, obiloviny, oříšky, semínka, sušené ovoce, ekologické čistící prostředky, přírodní kosmetika... To vše naleznete na CountryLife.cz.