Rajčatová polévka s celozrnnými těstovinami

Další super rychlá polévka, která kombinuje luštěniny, celozrnné obilniny a zeleninu. Zahřeje a nasytí, dodá spoustu živin a je opravdu moc dobrá.


Rajčatová polévka s celozrnnou těstovinou

Suroviny:

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 2 plechovky rajčat

  • 1 lžička oregana

  • 1/2 lžičky sušené bazalky

  • 1/2 lžičky tymiánu

  • 1 lžička shoyu

  • sůl, pepř

  • 4 lžíce rajčatového protlaku

  • 3–4 hrnky vody nebo zeleninového vývaru

  • cca 200 g celozrnných těstovin

  • 3/4 hrnku vařené cizrny


  • Pokud chcete použít čerstvá rajčata, budete jich potřebovat cca 800 g – upečte rozkrojená 30 minut v troubě s kapkou oleje a posypané oreganem při 165°


Postup:

  1. Na lžíci oleje orestujeme cibuli a česnek

  2. Přidáme rajčata, bylinky, protlak, cizrnu a vodu a rozmixujeme tyčovým mixérem

  3. Přidáme těstoviny a vaříme, dokud nejsou al dente. Pravděpodobně to bude trvat trochu déle, než mají těstoviny uvedeny na obalu, protože se nevaří ve vodě, ale v polévce

  4. Dochutíme, na talíři můžeme ozdobit mletým lněným semínkem, veganským parmezánem a kešu smetanou


Veganský parmezán

https://www.chutprirody.cz/post/premium-rychly-a-zdravy-vegansky-parmezan


Kešu smetana

https://www.chutprirody.cz/post/smetana-z-vlasskych-orechu


Tipy:

  1. Místo cizrny můžete přidat čočku, uvařit jí v polévce, loupanou 15 minut, neloupanou 30 minut a pak teprve polévku rozmixovat a přidat těstoviny.

  2. Pokud budete péct rajčata, můžete k nim přidat cibuli a papriku a máte nachystaný základ na paprikovou pomazánku https://www.chutprirody.cz/post/cizrnova-pomazanka-s-pecenou-paprikou



Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentář