top of page

Perfektní lehký mrkvový koláč (bábovka) bez tuku a cukru

My jsme dnes za jeden den snědli celou bábovku. Sice jsme doma čtyři, uznávám, ale dva jedlíci jsou docela malí. Tato bábovka je super lehoučká, a přitom ták dobrá.


Lehký mrkvový koláč

Suroviny:

  • 1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka (třeba DM sójové s vápníkem)

  • 1 hrnek datlí

  • 1 hrnek rozinek

  • 1 zralý banán – pokrájený

  • 1 jablečná přesnídávka bez cukru


  • 1/2 lžičky vanilky

  • 2 hrnky vloček

  • 2 lžičky jedlé sody

  • 1 lžička perníkového koření

  • 2 menší mrkve – jemně nastrouhané

  • 1/2 hrnku vlašských ořechů – jemně podrcených (můžete je vynechat, pokud máte problém s ořechy)


Postup:

  1. Smícháme mléko, datle, rozinky, přesnídávku a banán a necháme stát stranou (aby rozinky a datle nasákly vodu)

  2. Vločky rozmixujeme na mouku a smícháme s vanilkou, sodou, ořechy a perníkovým kořením

  3. Rozmixujeme namočené rozinky, datle, banán, přesnídávku a mléko z kroku 1

  4. Smícháme vše dohromady včetně nastrouhané mrkve. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka

  5. Nalijeme do olejem vytřené a moukou vysypané bábovkové formy nebo na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme cca 40 minut na 165°, dokud se těsto nelepí na špejli



Nejlepší suroviny na lehkou mrkvovou bábovku si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page