Pečená ovesná tyčinka s čokoládou – bez tuku a bez oříšků

Jak si zabalit ovesnou kaši se sebou? Jednoduše touto ovesnou tyčinkou. Zabalte si k ní čerstvé ovoce a máte perfektní zdroj vlákniny, železa...


Pečená ovesná tyčinka s čokoládou

Suroviny:

  • 1 hrnek jemných ovesných vloček

  • 1 hrnek ovesné mouky (stačí rozmixovat ovesné vločky)

  • 1 lžička sody

  • špetka soli

  • ½ lžičky skořice

  • 1 lžička citrónové kůry

  • špetka vanilky

  • špetka muškátového oříšku

  • 4 lžíce čokoládových peciček

  • 1/3 hrnku datlového cukru


  • 2 velké hodně zralé banány

  • ¼–1/3 hrnku rostlinného mléka


Postup:

  1. Smícháme všechny suché suroviny: ovesné vločky, mouku, sodu, sůl, skořici, citrónovou kůru, čokoládové pecičky, vanilku a muškátový oříšek

  2. Rozmačkáme banány a spolu s mlékem je přidáme k suché směsi

  3. Promícháme. Podle potřeby můžeme přidat kapku mléka nebo vody, aby se těsto spojilo. Ale nemá být tekuté, spíš sušší, aby šlo lehce tvarovat

  4. Vytvarujeme obdélníky nebo dáme do formy na tyčinky

  5. Pečeme 10–18 minut na 165°


Tip:

  • Pokud chcete tyčinky sladší, přidejte 2 lžíce javorového sirupu.



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše