top of page
Veronika

Pan superpolicista česnek

Aktualizováno: 20. 3. 2020

U nás doma se mu říká pan policista česnek. Na našeho pětiletého synka prostě platí pohádky. A ta česneková pohádka je naštěstí pravdivá.


Pan superpolicista česnek

Česnek podporuje imunitu

Česnek má totiž opravdu super sílu. Česnek podporuje imunitu, působí antimikrobiálně, protivirově a má antiparazitní a mírně antimykotický účinek. Ale česnek umí ještě víc, bojuje proti rakovině, zánětům a je velmi významný antioxidant.


"Během výzkumů se zjistilo, že česnek dokáže vyhledat a zablokovat téměř osmdesát procent rakovinného bujení v buňkách zasažených nádorem, ale zdravých buněk si vůbec nevšímá."

Přírodní strava jako nejúčinnější lék

Dokonce už v dávné historii si lidé byli dobře vědomi jeho léčivé hodnoty a česnek byl používán k léčbě vysokého tlaku, bolesti hlavy, parazitů nebo nádorů. My občas zapomínáme, že můžeme používat stravu jako lék, ale správná přírodní strava je skutečně naším nejúčinnějším lékem.


Epidemiologické studie zjistily, že zvýšená konzumace cibulové zeleniny je spojena s nižším rizikem rakoviny všeho druhu.


Česnek proti rakovině

Během výzkumů se zjistilo, že česnek dokáže vyhledat a zablokovat téměř osmdesát procent rakovinného bujení v buňkách zasažených nádorem, ale zdravých buněk si vůbec nevšímá. A podobné výsledky měla i další cibulová zelenina.


Jezte cibulovou zeleninu každý den

Už toto vás musí přesvědčit, že česnek a cibule patří do jídelníčku každý den. A přesto česnek nabízí ještě víc. Například zvyšuje „dobrý“ HDL cholesterol a snižuje „špatný“ LDL cholesterol, snižuje triglyceridy. Dokáže způsobit i regresi už vytvořených aterosklerotických plátů. Mírně snižuje krevní tlak a pomáhá při hubnutí.


Je to opravdový superpolicista, že? Jen nezapomínejte na starou moudrou větu „dobrého pomálu“ a česnek jezte v přirozeném množství. Velká dávka může způsobit průjem, těžký žaludek, ovlivnit pravidelnost menstruačního cyklu a nemusí si úplně rozumět s léky jako aspirin nebo warfarin.


A synovi to povídám tak, že je to policista, který dokáže najít všechny ošklivé bacily, které se dostaly do tělíčka, pochytá je a zavře do vězení... Sám si pak žádá česnekovou polévku či česnekový toast, jakmile ucítí něco nemilého v krku nebo v nose. A funguje to.



Zdroje:

  • Miniencyklopedie přírodní léčby, Mudr. Igor Bukovský, PhD.

  • Super Imunita, Joel Fuhrman, M.D.

  • Jak nezemřít, Michael Greger, M.D.

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

留言


bottom of page