Nepečený citrónový dort

Výborný citrónový dort, který máte hotový do 20 minut.


Nepečený citrónový dort

Suroviny:

Na nepečený korpus

  • ¾ hrnku jemných ovesných vloček

  • ½ hrnku pekanových nebo vlašských ořechů

  • 1 hrnek datlí (8-10) nejlépe medjool

  • 1 lžíce kokosového másla (ne oleje)


Na krém

  • 1 ½ hrnku kešu ořechů (namočených alespoň na 20 minut)

  • šťáva ze 2 citrónů

  • nastrouhaná citrónová kůra ze dvou chemicky neošetřených citrónů (nebo lžička sušené kůry)

  • 2–3 lžíce javorového sirupu

  • 2 lžíce kokosového másla (ne oleje)

  • špetka vanilky


Postup:

  1. Namočte kešu ořechy do vody

  2. Všechny suroviny na korpus dáme do mixéru a rozmixujeme

  3. Natlačíme do menší dortové formy (17–19 cm), dobře upěchujeme, třeba skleničkou

  4. Z namočených ořechů vylijeme vodu, přidáme citrónovou šťávu, polovinu nastrouhané kůry z citrónu, javorový sirup, kokosové máslo, vanilku a rozmixujeme na perfektně hladký krém. Podle potřeby můžete přidat případně lžíci citrónové šťávy nebo javorového sirupu

  5. Krém uhladíme na korpus, ozdobíme druhou polovinou nastrouhané citrónové kůry a případně oříšky a dáme ztuhnout do lednice, alespoň na dvě hodiny


Tip:

  • Zkuste vyměnit citróny za limetky. Budete pravděpodobně potřebovat 3.



Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše