Potřebujete jen 3 suroviny, které pravděpodobně máte doma, a jen 10 minut vašeho času. A jsou tak úžasné a navíc jsou báječně variabilní. A někdy je i příliš horko na zapínání trouby.
Suroviny na základní sušenky:
1 hrnek jemných ovesných vloček
jedna kvalitní hořká čokoláda (cca 100 g)
1–2 lžíce ořechového nebo mandlového másla (nejlepší do sušenek je lískooříškové)
špetka soli (nemusí být)
špetka vanilky (nemusí být)
několik lžic datlového cukru, pokud chcete sušenky sladší, ale pak přidejte trochu ovesných vloček
Postup:
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu
Ořechové máslo, sůl a vanilku přidáme k čokoládě a promícháme
Přidáme ovesné vločky, promícháme. Pokud je těsto příliš suché, přidáme pár lžic převařené vody nebo trochu ořechového másla
Mokrýma rukama vytvarujeme sušenky a necháme minimálně hodinu odpočinout v lednici. Nebo 15 minut v mrazáku
Tipy:
Sušenky uchováváme v lednici, kde vydrží minimálně týden.
Do sušenek přidávám hrst drcených oříšků nebo hrst mandlových plátků.
Pokud chcete sušenky sladší, přidejte pár lžic datlového nebo javorového cukru.
Můžete zkusit přidat i trochu sušeného ovoce, jemně posekaného.
Nejlepší suroviny na nepečené čokoládové sušenky si můžete pořídit ZDE.
Comentarios