top of page

Nejlepší fazolová pomazánka

Aktualizováno: 12. 3. 2021

Děláme hodně pomazánek z luštěnin, ale tahle je top. A až se vám přejí, jen vyměníte bílé fazole za červené nebo za cizrnu. Jestli s luštěninami začínáte, použijte fazole adzuki, které nenadýmají.


Fazolová pomazánka

Suroviny:

  • 1 lžíce oleje

  • 1 velká cibule

  • 2 stroužky česneku

  • půl lžičky sušeného tymiánu

  • půl lžičky sušeného oregana

  • 3 hrnky uvařených bílých fazolí

  • hrst vlašských ořechů

  • 1/3 lžičky mahá nebo drceného kmínu

  • 3 lžíce lahůdkového droždí

  • 2 lžíce shoyu


Postup:

1. Namočíme vlašské ořechy do vody, aby byly téměř potopené.


2. Orestujeme cibuli a česnek na lžíci oleje. Přidáme tymián, oregano, mahá a ještě chvíli restujeme.


3. Smícháme ořechy, orestovanou cibuli, fazole, přidáme lahůdkové droždí a shoyu a rozmixujeme do hladka.


Tip:

Pokud nemáte příliš výkonný mixér, rozmixujte nejdřív ořechy s vodou a pak přidejte vše ostatní. V případě potřeby dolejte trochu vody.


Pomazánku můžete také použít jako dip k pečené zelenině a bramborám.



Nejlepší suroviny na nejlepší fazolovou pomazánku si můžete nakoupit ZDE.


 


1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page