Nejlepší domácí kečup s umeoctem

Tohle je recept na ten nejlepší domácí kečup, který neustálým vylepšováním přivedla k dokonalosti moje maminka. Je neskutečně dobrý. A přitom je to mnohem, mnohem, mnohem zdravější verze než klasický kečup z obchodu.


Nejlepší domácí kečup s umeoctem

Suroviny:

  • 2 ½ kg rajčat

  • ¼ kg cibule

  • ¼ kg jablek

  • ¼ kg tmavého třtinového cukru

  • 100 ml umeocta (koupíte ve všech dobrých obchůdcích se zdravou výživou)

  • šťáva z jednoho citronu

  • 2 lžičky sladké papriky

  • 2 lžičky pálivé papriky (pokud neděláte kečup pro malé děti) – já nedávám

  • 5 bobkových listů

  • 5 hřebíčků

  • 10 kuliček nového koření

  • 15 kuliček pepře


Postup:

  1. Všechny suroviny dáme do hrnce a zvolna vaříme cca 3 hodiny

  2. Rozmixujeme ponorným mixérem a přepasírujeme přes sítko

  3. Vrátíme na plotýnku, nastavíme nízkou teplotu a za občasného míchání vypékáme (bez pokličky), dokud kečup nebude mít požadovanou hustotu (cca 3–4 hodiny)

  4. Kečup dáme do sklenic a zavaříme


Tipy:

  1. Dejte pozor a kečup nepřipalte. Pokud ho budete vypékat rychleji, musíte také často míchat.

  2. Pokud neděláte kečup pro děti, můžete přidat více pálivé papriky.



Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše