Nebesky dobré čokoládové sušenky

Aktualizováno: 21. dub 2020

Konečně se to povedlo! Ani nevíte, jak moc jsem to tady slavila, když se konečně povedly takhle nebesky dobré sušenky.


Zdravé čokoládové sušenky

Upéct takhle dobré sušenky z másla, mléka, bílé mouky není žádné umění. Ale udělat je zdravé, celozrnné, bez másla... to je kumšt. A opravdu mou troubou prošlo hodně sušenek, dobrých sušenek, ale tyhle, tyhle konečně připomínají čokoládové cookies, které jsem jedla, když jsem žila v Londýně. To musíte zkusit. Mají jen jednu nevýhodu: přecpete se k prasknutí, protože nejde přestat jíst.


Suroviny:

  • 1 hrnek oříškového másla (já použila z lískových oříšků)

  • 1 hrnek datlového „cukru“ (to jsou vlastně usušené rozemleté datle)

  • 1 lžička vanilky

  • rostlinné mléko dle potřeby, cca 1/3 hrnku

  • 1 a půl hrnku celozrnné špaldové mouky jemně mleté

  • 1/5 hrnku kakaa

  • 1 lžička jedlé sody

  • 1/4 lžičky soli