top of page

Mramorová bábovka

Tahle mramorová bábovka je úžasně vláčná, měkká a ták dobrá! Nejen nejkrásnější, ale taky nejčokoládovější. Ale samozřejmě také ve svojí nejzdravější verzi. Skvělá ke snídani nebo jako dezert.


Zbožňuji banánové chlebíčky a mramorové bábovky. Ale jen takové, které jsou krásně vláčné a takové jakoby „mokré“. Nejsem fanda těch suchých. Takže tady je variace na jednu takovou, která je, alespoň za mě, naprosto famózní. Famózní čokoládová dobrota.


Mramorová bábovka

Snadno ji upečete i v bezlepkové verzi, pokud celozrnnou špaldovou mouku nahradíte ovesnou moukou.


Množství javorového sirupu upravte podle vašich představ.


Suroviny:

  • 1 HR mandlové mouky (100 g)

  • 2 HR celozrnné špaldové mouky (260 g)

  • 2 ČL sody

  • 2 PL mletého lněného semínka

  • špetka soli


  • 1 zralý banán rozmačkaný vidličkou

  • 100 g jablečné přesnídávky

  • 400 g kokosového mléka

  • 6 PL javorového sirupu

  • 1 PL jablečného octa


  • 80 g kvalitní hořké čokolády 70% – rozpustit ve vodní lázni


Postup:

  1. Ve velké míse smícháme mandlovou mouku, špaldovou mouku, sodu, lněné semínko a sůl

  2. Vytvoříme důlek a do něho dáme rozmačkaný banán, přesnídávku, kokosové mléko, javorový sirup a ocet

  3. Začneme míchat uprostřed mokré suroviny a postupně přimícháme zbytek

  4. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné přimícháme rozpuštěnou čokoládu

  5. Formu vymažeme lžící oleje a vysypeme moukou

  6. Těsto přendáváme lžící do formy, vždy několik lžic světlého a několik lžic tmavého těsta

  7. Pečeme v troubě předehřáté na 165 °C cca 40 minut. Vyzkoušíme špejlí

  8. Bábovku můžeme ozdobit rozpuštěnou hořkou čokoládou a oříšky



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page