Marcipánové sušenky s čokoládou

Aktualizováno: 17. bře 2021

Tyhle sušenky u nás většinou nestihnou ani vychladnout. Jsou výborné a jsou velmi rychlé hotové. A jen jedna špinavá miska.


Marcipánové sušenky s čokoládou

Suroviny:

  • 1 1/4 hrnku mandlové mouky

  • 1/4 hrnku celozrnné špaldové mouky

  • 1/4 hrnku čokoládových peciček z kvalitní hořké čokolády (nebo pokrájené hořké čokolády 70%)

  • 1 lžička sody

  • špetka soli

  • 1/3 hrnku datlového cukru (nebo nahradíme medem či javorovým sirupem)

  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu

  • 3 lžíce oleje

  • špetka vanilky

  • 2–6 lžic vody (nebudeme potřebovat, pokud použijeme tekuté sladidlo)


Postup: