top of page
Veronika

Marcipánové sušenky s čokoládou

Aktualizováno: 17. 3. 2021

Tyhle sušenky u nás většinou nestihnou ani vychladnout. Jsou výborné a jsou velmi rychlé hotové. A jen jedna špinavá miska.


Marcipánové sušenky s čokoládou

Suroviny:

  • 1 1/4 hrnku mandlové mouky

  • 1/4 hrnku celozrnné špaldové mouky

  • 1/4 hrnku čokoládových peciček z kvalitní hořké čokolády (nebo pokrájené hořké čokolády 70%)

  • 1 lžička sody

  • špetka soli

  • 1/3 hrnku datlového cukru (nebo nahradíme medem či javorovým sirupem)

  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu

  • 3 lžíce oleje

  • špetka vanilky

  • 2–6 lžic vody (nebudeme potřebovat, pokud použijeme tekuté sladidlo)


Postup:

  1. V míse nejdříve smícháme suché suroviny: mandlovou mouku, špaldovou mouku, čokoládu, sodu, sůl, datlový cukr a vanilku

  2. Vytvoříme důlek uprostřed a do něj dáme med, olej a podle potřeby vodu

  3. Promícháme a mokrýma rukama tvaruje sušenky o velikosti dětské dlaně

  4. Pečeme na pečícím papíru cca 10–15 minut na 165 °C. Sušenky hlídáme, a jakmile začnou zlátnout, jsou hotové


Tip:

  • Na Vánoce udělejte sušenky maličké, čokoládu dejte jen doprostřed a máte krásné a zdravé vánoční cukroví. Říkáme jim marcipánky.



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page