Tyhle sušenky u nás většinou nestihnou ani vychladnout. Jsou výborné a jsou velmi rychlé hotové. A jen jedna špinavá miska.
Suroviny:
1 1/4 hrnku mandlové mouky
1/4 hrnku celozrnné špaldové mouky
1/4 hrnku čokoládových peciček z kvalitní hořké čokolády (nebo pokrájené hořké čokolády 70%)
1 lžička sody
špetka soli
1/3 hrnku datlového cukru (nebo nahradíme medem či javorovým sirupem)
1 lžíce medu nebo javorového sirupu
3 lžíce oleje
špetka vanilky
2–6 lžic vody (nebudeme potřebovat, pokud použijeme tekuté sladidlo)
Postup:
V míse nejdříve smícháme suché suroviny: mandlovou mouku, špaldovou mouku, čokoládu, sodu, sůl, datlový cukr a vanilku
Vytvoříme důlek uprostřed a do něj dáme med, olej a podle potřeby vodu
Promícháme a mokrýma rukama tvaruje sušenky o velikosti dětské dlaně
Pečeme na pečícím papíru cca 10–15 minut na 165 °C. Sušenky hlídáme, a jakmile začnou zlátnout, jsou hotové
Tip:
Na Vánoce udělejte sušenky maličké, čokoládu dejte jen doprostřed a máte krásné a zdravé vánoční cukroví. Říkáme jim marcipánky.
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comments