Mandlové mléko

Aktualizováno: 12. bře 2021

Mandlové mléko je teď můj horký favorit, protože jsem našla způsob jak obejít dlouhé namáčení. Jednoduše ho udělám z plátků mandlí, které zalijete vodou a v podstatě můžete hned mixovat.


Mandlové mléko

Suroviny:

  • 2–3 lžíce plátků mandlí

  • hrnek a půl vody

  • špetka soli (mléko vydrží v lednici déle)

  • půl lžičky datlového cukru (nebo datlového sirupu nebo javorového sirupu)


Postup:

  1. Všechny ingredience smícháme a důkladně rozmixujeme

  2. Pokud chcete mít mléko bez kousků, můžete jej přecedit přes plátno nebo speciální sáček – já mám tento. Ale v podstatě to téměř nikdy nedělám, protože mléko nepotřebuji dokonale hladké


Videonávod:

</